VIDEO: Călin Goia (Voltaj) susține greva profesorilor. Mesaj viral: „Singura salvare a țării!”

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, tată a trei copii, susține greva profesorilor din România, care va începe luni, 22 mai 2023.

21 mai 2023, 13:23
VIDEO: Călin Goia (Voltaj) susține greva profesorilor. Mesaj viral: „Singura salvare a țării!”

Din ce în ce mai multe persoane publice încep să pună presiune pe guvern, pentru ca executivul să dea drumul la investiții consistente în Educație.

Călin Goia susține că știe deja prin ce umilințe trec profesorii din România. Un cadru didactic debutant primește doar 2.500 de lei, în condițiile în care o chirie ieftină într-o garsonieră din București costă 1.500 de lei.

„Dragii mei, ce urmează să spun acum nu are niciun fel de conotație politică. Știți că rareori îmi place să-mi exprim public punctul de vedere. Nu consider întotdeauna justificat sau oportun să o fac, dar acum chiar cred că e important.

Ce vreau să spun este că susțin din tot sufletul greva profesorilor, am toți cei trei copii în sistemul de stat, știu ce eforturi depun și cred că – și nu cred – sunt sigur că singura salvare a țării ăsteia este să punem accentul pe educație, să investim în educație și să fim alături de acești profesori care își dau tot sufletul acolo, la școală.

Unii își pierd speranța, alții continuă să lupte, important e să fim și noi alături de ei și mai ales factorii de decizie. Așa că sunt cu voi”, a transmis artistul.

Între timp, din cauza sărăciei, Ungaria și România au ajuns să fie recunoscute drept „capitalele videochatului mondial”.

Negocieri la Palatul Victoria

În după-amiaza zilei de duminică, 21 mai, liderii cadrelor didactice, vor purta negocieri la Palatul Victoria, înainte de startul grevei programate pentru luni, 22 mai.

La discuții vor participa atât premierul PNL Nicolae Ciucă și liderul PSD, președinte al Camerei Deputaților și potențial premier în urma rotativei, Marcel Ciolacu, dar și ministrul Muncii al PSD Marius Budăi, ministrul de Finanțe susținut de PSD Adrian Câciu, respectiv Ligia Deca, ministrul PNL al Educației.

De partea sindicaliștilor vor fi prezenți Simion Hăncescu – FSLI, Marius Nistor – Sindicatul „Spiru Haret” și Anton Hadăr – Alma Mater.