VIDEO Ciolacu a mers cu metroul să-l viziteze pe Grindeanu: „Sper să mergem şi cu trenul la mare”. Câţi kilometri de autostradă aşteaptă premierul în acest an

Noul premier, Marcel Ciolacu, a mers marţi dimineaţă într-o vizită la Ministerul Transporturilor şi a preferat să meargă cu metroul, în locul maşinii de protocol, declarând că va încerca să facă acest lucru cât mai des posibil.

20 iun. 2023, 12:52
VIDEO Ciolacu a mers cu metroul să-l viziteze pe Grindeanu: „Sper să mergem şi cu trenul la mare”. Câţi kilometri de autostradă aşteaptă premierul în acest an

Chiar dacă a avut probleme la intrare, nefiindu-i permis accesul după ce făcuse plata cu cardul bancar, premierul Ciolacu s-a repliat rapid şi a folosit o cartelă Metrorex. De asemenea, noul prim-ministru a declarat că, din nou sa funcţie, a doua cea mai vizibilă în stat, călătoria i s-a părut mai interesantă decât de obicei.

„În ceea ce mă privește, nu e prima oară când merg cu metroul. Nu a fost niciodată așa de interesant, poate și datorită funcției pe care o am acum. Am încercat să plătesc cu telefonul, dar nu a mers, deși aveam mesaj de la bancă că s-a înregistrat plata, nu știu de ce nu a funcționat, dar aveam achiziționat pentru două călătorii. O să merg mai mereu cu metroul, sper să merg și cu domnul Grindeanu cu trenul la mare.

Nu este o chestiune de PR sau cum se spune, este o chestie de normalitate”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marţi că o să aibă discuţii cu Ministerul Fondurilor Europene, astfel încât din sumele care nu sunt cheltuite până la sfârşitul acestui an de către ministere sau agenţii, în loc să le trimitem înapoi la Bruxelles, mai bine le dau la Transporturi pentru că ei sunt în stare.

”Toate sumele pe POIM au fost accesate. Deci am terminat sumele din fondurile europene destinate Ministerului Transporturilor. Am cerut o suplimentare de încă 10%, de aproximativ o jumătate de miliard, şi aceea e accesată aproape total. O să avem discuţiile cu Ministerul Fondurilor Europene, astfel încât din sumele pe care alte ministere sau agenţii nu sunt cheltuite până la sfârşitul acestui an, în loc să le trimitem înapoi la Bruxelles, mai bine le dau la Transporturi, pentru că noi suntem în stare”, a spus Sorin Grindeanu, după vizita premierului Marcel Ciolacu la sediul ministerului.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre „scandalul Abrudean”: „Mi-am luat tensiunea, e normală. Decizia îmi aparţine mie şi lui Nicolae Ciucă

Sorin Grindeanu a precizat că ai ales că de aceea au avut şi o întâlnire cu cel mai important constructor român înainte de şedinţa cu conducerea ministerului, Umbrărescu.

”Nu că este cel mai important constructor dar cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 de kilometri de autostradă sau drum expres în lucru, ceea ce-l face probabil unul dintre cei mai importanţi constructori din Europa. M-aş bucura şi eu şi domnul prim-ministru să avem mai mulţi constructori de acest tip. Întâlnirea a avut ca scop un anumit schimb de informaţii pe problemele pe care le au constructorii şi cum putem îmbunătăţi acest flux astfel încât să meargă mai repede tot ceea ce înseamnă investiţiile”, a mai spus Grindeanu.

Marcel Ciolacu a declarat, după vizita la Ministerul Transporturilor, că recordul României este de 100 de km de autostradă construiţi pe an şi că este ferm convins, la cum îl cunoaşte pe ministrul Sorin Grindeanu şi după ce a văzut cât de ambiţioasă este întreaga echipă, că vom depăşi şi acest record.

”Cred că am ales corect ca prima vizită să fie la Ministerul Transporturilor, deoarece în cei un an şi şapte luni de mandat ale ministrului Sorin Grindeanu, Ministerul Transporturilor a fost cel mai performant minister în ceea ce priveşte investiţiile atât din fondurile de la bugetul de stat cât şi din fondurile europene. Sunt ferm convins că vom avea o absorbţie record pe exerciţiul financiar trecut, 2016-2020, cu extensia de 3 ani, acest lucru se datorează şi echipei şi ministrului de la Transporturi care ultima suplimentare deja au cheltuit-o şi sunt ferm convins că va avea din nou discuţii cu ministrul de la Fonduri, domnul Câciu, pentru o nouă suplimentare, să vedem ce nu s-a închis în acest moment. Ştim cu toţii că după 31 decembrie aceşti bani se vor pierde.

Mi se pare că recordul României este de 100 de km pe an, s-a întâmplat acest lucru. Eu sunt ferm convins, la cum îl cunosc pe domnul ministru şi acum după ce am văzut cât de ambiţioasă este întreaga echipă, vom depăşi şi acest record”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis! Când desființează pensiile speciale pentru parlamentari – SURSE