VIDEO: Cum arată protecția muncii pe un șantier din București. Un muncitor a fost ridicat pe lanțuri, de macara, până la etajul 10. Nu era securizat în niciun fel

Pe un șantier din zona București - Ilfov, muncitorii și-au găsit timp și pentru distracție, dar pentru o formă de divertisment destul de periculoasă. Imaginile cu gestul extrem au fost publicate în social media. 

29 nov. 2022, 09:07
VIDEO: Cum arată protecția muncii pe un șantier din București. Un muncitor a fost ridicat pe lanțuri, de macara, până la etajul 10. Nu era securizat în niciun fel

Unii muncitori de pe șantiere încearcă să profite la maximum de „oportunitățile” de la locul de muncă. Un exemplu în acest sens l-a oferit un șantierist care s-a înălțat la zeci de metri deasupra solului, fără nicio măsură de siguranță.

 

Gest extrem pe un șantier din București – Ilfov

 

În videoclipul postat pe TikTok se poate observa cum unul dintre muncitori și-a improvizat un fel de bancă, pe un lanț legat de macara. Astfel, șantieristul s-a lăsat ridicat de la sol, la zeci de metri altitudine, până pe clădirea care se afla în construcție, un bloc.

Protagonistul era foarte încântat de isprava sa, în timp ce colegul care filma își exprima îngrijorarea, întrebându-l pe muncitorul jucăuș, fără echipament de protecție, dacă nu-i este deloc frică.

Unii ar spune că o experiență precum cea din video merită încercată, că reprezintă o alternativă mai excentrică de divertisment, dar trebuie amintit că astfel de activități pot fi mortale, mai ales atunci când nu există nicio măsură de siguranță.

 

În București – Ilfov se construiește cu mare spor. S-a atins un nou record în domeniul imobiliar

 

În București – Ilfov se construiește la foc automat, atât centre comerciale, dar mai ales blocuri de locuințe. În luna aprilie 2022, Capitala a ajuns la un nou record de locuințe aflate în construcție, peste 27.000 de case și apartamente. 21.000 vor fi gata în acest an.

Totuși, românii interesați să achiziționeze un imobil vor trebui să se gândească foarte bine înainte de a plăti un avans, în contextul inflației galopante.

2022 a fost un an sărac, iar 2023 se anunță și mai crâncen, potrivit estimărilor specialiștilor.