VIDEO Cutremur puternic, au căzut rafturile din supermarket. Seism şi în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 a lovit centrul Japoniei. Epicentrul seismului a fost prefectura Ishakawa, însă autoritățile nu au emis nicio alertă de tsunami.

19 iun. 2022, 23:58
VIDEO Cutremur puternic, au căzut rafturile din supermarket. Seism şi în zona Vrancea

Cutremur în zona Vrancea. În ziua de 19 Iunie 2022 la ora 02:36:40 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 121km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brasov, 77km NE de Ploiesti, 117km V de Braila, 118km S de Bacau, 119km V de Galati, 127km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 198km SV de Iasi.

Dezastru în cazul unui cutremur puternic în Bucureşti. 23.000 de clădiri ar fi afectate, iar 1.000 s-ar prăbuşi – RAPORT
Cutremur puternic în Japonia
Un cutremur puternic a fost înregistrat duminică în prefectura Ishikawa din centrul Japoniei, potrivit Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit duminică centrul Japoniei, a anunţat postul naţional de televiziune NHK.

Epicentrul cutremurului a fost prefectura Ishikawa, a precizat NHK. Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Nu există informaţii despre eventualele pagube, dar autorităţile avertizează că este posibil să apară alunecări de teren, anunţă INFP.

Cutremur cu magnitudine 5.3. S-a simţit în capitală, dar şi dincolo de graniţă

Cutremur cu magnitudinea 5,1, resimţit în Pakistan şi Afganistan

Un seism cu magnitudinea 5,1 a zguduit vineri mai multe zone din Pakistan şi Afganistan, stârnind teamă în rândul locuitorilor care s-au grăbit să iasă din clădiri rezidenţiale şi comerciale, informează agenţia DPA.

Mişcările telurice intermitente au fost resimţite în mai multe oraşe pakistaneze, inclusiv în cele situate în apropierea graniţei cu India, a anunţat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor.

Nu au fost raportate imediat decese sau pagube materiale, însă situaţia era încă în proces de evaluare în regiunile îndepărtate, muntoase, de lângă graniţa cu Afganistan, a precizat agenţia pakistaneză.

Mişcările telurice i-au determinat pe numeroşi locuitori să iasă afară din casele şi magazinele din capitala Islamabad.

„A fost înfricoşător. Am simţit pământul cutremurându-se şi am fugit de la mine din birou”, a declarat Ajmal Khan, care lucrează pentru o companie de schimb.

Cutremurele sunt frecvente în regiune şi pot provoca pagube uriaşe. Epicentrul seismului de vineri a fost în Afganistan-Tadjikistan, conform Institutului american de geofizică (USGS).

În octombrie 2015, un cutremur cu magnitudinea 7,5 a ucis peste 400 de persoane şi a lăsat alte câteva mii fără adăpost în Afganistan, Pakistan şi India.

În 2005, peste 70.000 de persoane au murit şi milioane au rămas fără adăpost în nordul Pakistanului şi în regiuni din Caşmir aflate sub control pakistanez, cea mai gravă tragedie care a lovit ţara.

 


loading...