VIDEO: Dezastru pe șantierele Autostrăzii Moldovei. Ce se întâmplă acolo unde NU lucrează Umbrărescu. Banii din PNRR, în pericol

Acolo unde nu lucrează antreprenorul român Dorinel Umbrărescu e haos total pe șantiere. Specialiștii în infrastructură rutieră au dovedit-o cu imagini realizate din dronă. Bulgarii și italienii au făcut prăpăd - pare că au uitat să se mai întoarcă din vacanțe.

02 mai 2023, 09:11
VIDEO: Dezastru pe șantierele Autostrăzii Moldovei. Ce se întâmplă acolo unde NU lucrează Umbrărescu. Banii din PNRR, în pericol

Lucrările de pe Autostrada A7, de la Ploiești (Prahova) la Siret (Suceava), se desfășoară cu probleme. Pe A7 lucrează și Dorinel Umbrărescu, însă problemele grave sunt pe secțiunea Ploiești – Buzău, lotul Spătaru – Mizil, pe care teoretic, lucrează asocierea româno-bulgară Coni SRL – Trace Group.

Potrivit activiștilor din infrastructură, lotul arată deplorabil și din cauza celor doi constructori care nu reușesc să pună în teren nici măcar frontul de lucru pe care îl au la dispoziție: „Mai aveam puțin și luam niște lopeți să dăm o mână de ajutor!”, au concluzionat specialiștii în infrastructură.

 

Imagini de pe secțiunea autostrăzii pe care nu lucrează Dorinel Umbrărescu

 

Practic, pe acolo unde ar trebui să fie o mobilizare exemplară, pe lotul al doilea, e doar mocirlă. Mai mult, și pe lotul 1, unde lucrează italienii de la Pizzarotti, cu antecedente grave, situația este delicată, în condițiile în care termenele asumate pentru deschiderea tronsoanelor sunt 2024.

„Cel mai mult ne îngrijorează bulgarii de la Trace. Ei au ~19 kilometri, între Spătaru (capătul dinspre Buzău) și până în apropiere de DJ102H, și cu greu am văzut câțiva muncitori meșterind la niște structuri. La terasamente: zero barat.

Ceilalți ~9 km, de la organizarea lor de șantier și până la nodul Mizil, sunt făcuți de românii de la Coni. Cu chiu cu vai au reușit să aștearnă ceva umpluturi și mai mișcă un pic pe câteva structuri, dar progresul din ultimele două luni este aproape insesizabil, după ce în 2022 începuseră binișor.

Per total, stadiul fizic pe cei 28,35 kilometri abia dacă atinge 15%. Contractul a fost semnat în 07.06.2022 și are ordin de începere emis în 11.08.2022 cu termen de finalizare aprilie 2024 (direct execuție, 20 de luni). Este cert că iese din discuție deschiderea în primăvara anului viitor.

Solicităm antreprenorilor și responsabililor CNAIR să rezolve în următoarele două luni TOATE problemele amintite mai sus ca să avem o șansă la inaugurare în decembrie 2024. Le reamintim tuturor celor implicați că traficul este infernal pe DN2 și DN1B, cele două drumuri ale crucilor care leagă Buzăul de București, respectiv de Ploiești”, au avertizat cei de la Asociația Pro Infrastructură.