Video! Drama uriaşă a unei ospătăriţe românce în Austria! “Eu sunt sclav la ei! Muncesc 6 zile pe săptămână şi uneori făra libere! Am bani dar nu pot să-i cheltui!”

O ospătăriţă românâncă din Austria a povestit drama prin care trece de când lucrează în străinătate. Deşi câştigă destul de bine, tânăra se plânge că nu mai are viaţă personală şi că s-a transformat într-un sclav.

03 aug. 2022, 09:18
Video! Drama uriaşă a unei ospătăriţe românce în Austria! “Eu sunt sclav la ei! Muncesc 6 zile pe săptămână şi uneori făra libere! Am bani dar nu pot să-i cheltui!”

Drama uriaşă a unei ospătăriţe românce în Austria! Tânăra locuieşte împreună cu familia sa peste hotare de zece ani. Aceasta povesteşte că pentru banii pe care îi încasează la final de lună face o mulţime de sacrificii.

Drama uriaşă a unei ospătăriţe românce în Austria! „Eu sunt sclav, eu nu am viaţă personală!”

Citeşte şi Guvernul pregăteşte facilităţi pentru românii care se întorc din diaspora

Tânăra româncă a povestit într-un video pe tiktok drama prin care trece de când lucrează ca ospătăriţă într-un restaurant din Austria.

„Hai să spun cum văd eu conceptul ăsta de sclavie modernă, din punctul meu de vedere, ce mi se întâmplă mie. Eu lucrez în Austria de zece ani, sunt aici împreună cu familia.

Care este problema? Programul este în aşa fel încât lucrezi câteva ore dimineaţa, ai pauză la prânz şi după aia mai lucrezi seara, şase zile pe săptămână din şapte şi eşti disponibil cam tot timpul.

În fiecare zi se poate modifica planul, adică daca ai ziua liberă miercuri şi ţi-ai planificat tu să te duci la munte să te plimbi cu familia, se poate ca marti să se schimbe planul şi tu să nu mai ai liberul ăla sau se poate să-ţi spună şeful că, de fapt, tu nu mai ai liber deloc şi mai lucrezi încă o săptămână fără liber. Mai poate să-ţi spună că o să-ţi dea două jumătăţi de liber.

În afara de liber, în momentul în care ai semnat contractul şi eşti angajat, tu nu prea poti să faci absolut nimic. Totul ţine de firmă, dacă e bine pentru firmă. Dacă vrei să-ţi iei concediu, nu ai cum pentru că ei au mulţi clienţi.

De exemplu, eu lucrez ca şi chelner. Un chelner normal cu staţie nu ar trebui să aibă mai mult de 30 de clienţi, ca să-i poată servi corect. Mie acum îmi dă 50 sau 60. Îmi dă câte două staţii şi îi spun că e foarte mult. Îmi zice că nu e personal.

Dar ai încercat să angajezi? Nu ai încercat să angajezi pentru că nu sunt nici clienţi foarte mulţi că e cu corona, cu nu ştiu ce. Dar ce vină am eu să mi se întâmple mie chestiile astea? Practic, eu sunt sclav.

În momentul în care vreau banii respectivi eu sunt sclav, eu nu am viaţă personală, nu pot să decid eu când pot să merg undeva sau să-mi iau concediu. Asta este scavie modernă. Am bani, într-adevăr, dar nu pot să-i cheltui, nu am ce să fac cu ei, pentru că nu am timp. Asta este, din punctul meu de vedere, sclavia modernă!”, a povestit tânăra pe TikTok.

Citeşte şi Ministerul Muncii promite românilor din diaspora „salarii ca afară”. Se acordă prime colosale la revenirea în ţară

@iolanda_it333 Ce este sclavia moderna?🙁#sclavie #bani #muncainstrainatate #lucru #lamunca #vistabuna #viatadefamilie #binesirau #sclav #sclavulbanilor ♬ original sound – Iolanda Iergucz-Turcanu