VIDEO | Fierb Serbia și Kosovo: împușcături și sirene, la graniță. Președintele Vucic: „Nu am fost vreodată într-o situație mai complicată!”

Tensiunile dintre Serbia și Kosovo se accentuează. Astfel, se prefigurează un nou război aproape de România, potrivit analiștilor militari.

31 iul. 2022, 23:33
VIDEO | Fierb Serbia și Kosovo: împușcături și sirene, la graniță. Președintele Vucic: „Nu am fost vreodată într-o situație mai complicată!”

La granița dintre Serbia și Kosovo se aud din ce în ce mai multe sirene și împușcături de mitralieră, potrivit postărilor din social media.

Totul, după ce președintele Aleksandar Vucic, liderul de la Belgrad, a anunțat că Serbia nu a fost niciodată într-o situație mai complicată în ceea ce privește Kosovo. Liderul politic aflat în relații cordiale cu Vladimir Putin susține că autoritățile de la Pristina vor să-i oprească pe cetățenii cu acte sârbești la punctele administrative de trecere, începând cu duminică, miezul nopții, scrie presa internațională.

„Situația pentru poporul nostru din Kosovo și Metohija este foarte complicată și complexă (…) mulți oameni și-au redus atitudinea față de Kosovo și Metohija la slogane în care spun ‘Kosovo este Serbia’ și atât, dar nu cred că am fost vreodată într-o situație mai complexă și mai dificilă decât cea de astăzi”, a declarat Vucic.

 

Avertismentul președintelui Vucic, președintele Serbiei. Conflictul ar putea degenera

 

Președintele Vucic a avertizat populația că de duminică ar putea avea loc evenimente violente.

„Au luat decizia de a impune lucruri pe care nu au dreptul să le impună, în primul rând oamenilor din nordul Kosovo și Metohija. În prealabil, și-au trimis unitățile cu 21 de tone de combustibil și cu tot ceea ce trebuie la punctele de trecere administrativă de la Jarinje și Brnjak, cu dorința de a-i opri pe toți cei care au cărți de identitate sârbești.

Toate acestea ar trebui să înceapă diseară la miezul nopții, în timp ce, în același timp, îi vor convinge pe sârbi să renunțe la plăcuțele KM”, a completat președintele sârb.