VIDEO | Funeralii în lacrimi pentru președintele CJ Vrancea. Toți liderii PNL au venit la căpătâiul lui Cătălin Toma, politicianul mort de răceală la doar 46 de ani

Sute de oameni l-au condus pe Cătălin Toma, președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe ultimul drum. Politicianul PNL a murit la doar 46 de ani în urma unei răceli grave.

22 feb. 2024, 12:56
VIDEO | Funeralii în lacrimi pentru președintele CJ Vrancea. Toți liderii PNL au venit la căpătâiul lui Cătălin Toma, politicianul mort de răceală la doar 46 de ani
VIDEO | Funeralii în lacrimi pentru președintele CJ Vrancea. Toți liderii PNL au venit la căpătâiul lui Cătălin Toma, politicianul mort de răceală la doar 46 de ani

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a încetat din viață sâmbătă dimineață. Decesul a survenit la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti, acolo unde politicianul se afla internat de câteva zile. El a fost dus, astăzi, pe ultimul drum, însoțit de familie, prieteni și colegi, printre care și mulți lideri ai Partidului Național Liberal.

Citește și: Marian Oprişan refuză să preia CJ Vrancea după decesul preşedintelui Cătălin Toma

Funeralii în lacrimi pentru președintele CJ Vrancea. Toți liderii PNL au venit la căpătâiul lui Cătălin Toma

Mașina ce i-a transportat trupul neînsuflețit lui Cătălin Dumitru Toma, decedat sâmbătă dimineață, 17 februarie 2024 într-un spital din Capitală, a plecat din București luni, 19 februarie 2024 ora 11:40 spre Jariștea, unde a fost depus la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din Vrancea. Pe parcursul traseului, la Focșani, președintele Cătălin Dumitru Toma a ajuns pentru ultima oară la Consiliul Județean Vrancea, unde s-a rostit o rugăziune și s-a ținut un moment de reculegere.

„Președintele nostru, Cătălin Toma, a venit astăzi (n.r. luni, 19 februarie 2024) pentru ultima oară la Consiliul Județean, locul în care și-a depus toată implicarea, devotamentul și dorința sinceră pentru dezvoltarea acestui județ >, cum îi plăcea să spună de fiecare dată. Ne-am luat rămas bun, printr-o rugăciune, cu sufletele încremenite de tristețe. Cei care doresc să aducă un ultim omagiu celui care a fost Cătălin Toma o pot face la Biserica >, parohia Jariștea I, Centru, unde este depus astăzi (luni 19 februarie 2024). Înmormântarea va avea loc joi, 22 februarie 2024, la ora 11:00, la Jariștea. Drum lin spre stele, domnule președinte! Dumnezeu să vă primească în Împărăția Sa!”, a fost mesajul reprezentanților Consiliului Județean Vrancea.

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” i-au stat la căpătâi primarii Partidului Național Liberal, Filiala Vrancea, până în ziua înmormântării, care a fost astăzi, 22 februarie. Pe ultimul drum l-au condus și mulți alți lideri politici, vorbind chiar despre primul ministru al României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Culturii, Raluca Turcan, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul Mediului, Mircea Fechet, europarlamentarii Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Vasile Blaga și Gheorghe Falcă, și lideri PNL și PSD de la nivel național, precum Lucian Bode și Paul Stănescu.

Cătălin Toma a fost răpus de o afecțiune respiratorie acută după ce s-a întors dintr-o călătorie din Franța. A încercat să se trateze singur însă starea i s-a agravat. El a fost transferat, în stare critică, de la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, la Spitalul „Marius Nasta” din București, unde s-a stins  din viaţă sâmbătă dimineață, 17 februarie 2024. Cătălin Toma avea 46 de ani și a fost primar al comunei Jariștea, senator, președinte al PNL Vrancea și, din anul 2020, președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Citește și: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunţat calendarul alegerilor din 2024: „Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”