VIDEO: George Simion nu mai alimentează la OMV-Petrom. Liderul AUR a făcut lista benzinăriilor românești. Știai de ele?

După „Scandalul Schengen", la nivel național au fost demarate diverse acțiuni „pro-boicot". Companiile vizate, în special benzinăriile austriece, dar în plan secund, și restul firmelor cu acționariat străin. Printre „pionierii" acestei mișcări se numără George Simion. 

28 ian. 2023, 08:32
VIDEO: George Simion nu mai alimentează la OMV-Petrom. Liderul AUR a făcut lista benzinăriilor românești. Știai de ele?

În această săptămână, liderul AUR a îndemnat din nou românii să cumpere de la afaceriști locali, pentru ca banii să se întoarcă în economie. De asemenea, deputatul i-a provocat pe urmăritorii săi să numească benzinăriile din țara noastră cu capital românesc.

Președintele partidului conservator a oferit și câteva exemple, în live-ul său. Hades, ETU, Boromir, Octano, Benzinăriile RO, Carbogaz, TSV sunt câteva dintre benzinăriile românești, care încă nu au fost înghițite de giganții austrieci sau maghiari.

„Ne-am oprit în Râmnicu Sărat, am descoperit o benzinărie românească, pe care nu o cunoșteam. Se cheamă Hades, am intrat în ea să alimentez, vă recomand și vouă și vreau să vă întreb ce alte benzinării românești mai cunoașteți.

Pe Valea Prahovei când te duci este ETU, am văzut Boromir la Vâlcea, la Slobozia, când faci spre Brăila și Galați este Octano, mai sunt Benzinăriile RO, în București în partea de nord am văzut multe Carbogazuri. În partea cealaltă, TSV-uri. Și la București am oprit și nu am observat numele.

Lăsați și voi în comentarii ce benzinării românești cunoașteți, din puzderia de benzinării cu acționat străin. E important să cumpărăm românește și inclusiv să arate lucrurile bine, așa cum arată în această benzinărie”, a declarat George Simion în videoclipul postat pe Facebook.

 

Reacțiile internauților, la postarea lui George Simion

 

În general, internauții au reacționat pozitiv la postarea lui Simion. Iată o parte dintre comentarii:

  • TSV are câteva benzinării în județul Ilfov! Acționariat românesc. 
    Eu alimentez de la ei de câțiva ani, vă recomand și vouă!
  • Afară din țară cu hoții de la OMV! Felicitări!
  • Cumpărați de la români. Dar sunt câțiva. Bravo, George Simion!
  • Totul s-a vândut în România. Măcar să fie păstrate cele 15 companii mari pe care le mai are statul, Hidroelectrica, Tarom, CFR, Romgaz etc.

Alți români sunt mai sceptici:

  • De unde-și iau combustibilul? Dacă îl procură tot de la OMV, MOL sau Rompetrol nu se schimbă nimic.
  • OMV Petrom. Mai termină cu manipularea asta! Nu e de vină OMV sau Austria că suntem noi trădători de nație. Ne merităm soarta din plin.

Principalele domenii în care Austria a investit în România sunt industria extractivă şi prelucră­toare, sistemul bancar, intermedieri financiare şi asigurări, energie electrică, termică şi gaze, construcţii şi comerţ.

Austria este şi unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, aspect punctat luni de antreprenorii români, printr-un mesaj-manifest transmis de afaceriștii autohtoni, organizați în cadrul Romanian Business Leaders – VEZI AICI + lista companiilor vizate de boicot.