VIDEO: Încă 13 km din Autostrada Sibiu-Pitești au fost finalizați. Cum arată drumul de mare viteză

Proiectele majore de infrastructură rutieră încep să prindă contur. Extrem de greu, de târziu, dar încep să se miște. Un exemplu în acest sens reprezintă primul lot al Autostrăzii Sibiu - Pitești (A1).

03 dec. 2022, 15:16
VIDEO: Încă 13 km din Autostrada Sibiu-Pitești au fost finalizați. Cum arată drumul de mare viteză

Segmentul de drum din Autostrada A1 are o lungime de 13,17 km. Acesta e localizat între Sibiu și Boița. A fost asfaltată deja întreaga suprafață. În prezent se mai lucrează al șanțurile și rigolele de pe marginea drumului. De asemenea, se finalizează și lucrările în zona giratoriilor de la Boița și Șelimbăr. Lucrările includ și marcajele rutiere sau montarea sistemelor fonoabsorbante.

Ciotul de autostradă va fi deschis pentru șoferi la mijlocul lunii decembrie.

„Am avut nenumărate discuții cu antreprenorul lucrării. Și-a asumat această dată de 15 decembrie, evident că și noi, cu personalul CNAIR am evaluat această posibilitate, premisele sunt optimiste, cred că pe data de 15 decembrie am putea să circulăm pe prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, prima trecere la profil de Autostradă a Carpaților.

Este primul pas, este o firmă serioasă care a arătat că se poate mobiliza foarte bine, în avans față de contract. Sper să lucreze la fel și pe secțiunea 4 (Curtea de Argeș-Tigveni /10 km) unde suntem în proiectare”, a declarat Cristian Pistol, directorul general CNAIR, la TVR.

 

Cât ar putea fi gata întreaga autostradă așteptată de toți românii

 

Valoarea proiectului este de 612,65 milioane de lei, fără TVA, antreprenorul fiind Porr Construct SRL. Lucrările realizate au constat în 27 de poduri și pasaje, 27 de podețe, un viaduct de 414,7 metri lungime, un alt viaduct de 651,4 de metri lungime, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, două noduri rutiere.

Autostrada Sibiu-Pitești (TransCarpați) ar urma să fie gata în 2028, a mai transmis oficialul CNAIR.