Video! Mărturiile unui muncitor român din Germania! “Aici cu 2.000 de euro pe lună e jale, trăiești de azi pe mâine! Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!”

Din ce în ce mai mulţi români plecaţi la muncă în Germania se plâng de viaţa scumpă printre străini. Un român a ajuns la concluzia că salariul de 2.000 de euro net pe lună nu este suficient pentru un trai decent.

19 sept. 2022, 10:59
Video! Mărturiile unui muncitor român din Germania! “Aici cu 2.000 de euro pe lună e jale, trăiești de azi pe mâine! Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!”

Un român îi sfătuieşte pe cei care au de gând să plece la muncă în Germania să se gândească foarte bine, deoarece lucrurile nu sunt deloc aşa cum îşi imaginează şi că viaţa acolo este foarte scumpă.

Românul stabilit în Germania a făcut un calcul şi a ajuns la concluzia că pentru un trăi decent este nevoie de aproximativ 3000 de euro net pe lună.

Citește și Românii sunt etichetați ca fiind „țigani” de către nemți. Mărturiile cutremurătoare ale unui român stabilit în afară: „Germania nu mai e un vis al îmbogățirii rapide. Vei ajunge să trăiești exact ca în România”

”Când veniți în Germania, cu familia, cu 3 – 4 membri, dacă nu câștigi peste 2.000 de euro net pe lună, nu mai veni în Germania că e jale! Cu 2000 de euro trăiești așa de pe azi pe mâine. Un salariu corect, pe care îl consider eu corect la vremea asta, începe de la 3.000 în sus, 3.000 de euro net. Dacă nu câștigi banii aștia nu trăiești decent. Ai multe lipsuri în Germania”, a spus românul, pe pagina sa de TikTok.

@tonyy..mma #germania #romania #strainatate #integrare #ajutor #social #salariugermania #salariu #viningermania #viatabuna #omdenota10 #impreuna #vomreusi ♬ sunet original – tonyy..mma

Acesta îi îndeamnă pe românii care se gândesc totuși, să se mute în Germania și nu au un venit de peste 3.000 de euro, să nu se bazeze prea mult pe ajutoarele venite din partea statului pentru că acestea nu îi vor ajuta să se descurce.

”2000 de euro deja în Germania nu mai este un salariu corect. Dacă ai un venit familial de 4 -5.000 de euro, chiar trăiești ok. Îți mai permiți și un concediu, dar sub 3000 de euro ca familie e greu. S-au mai mărit și alocațiile la copii, iei un 230 de euro, per copil, dar în rest în Germania s-a scumpit tot.

În orașul în care locuiește românul, chiriile s-au scumpit extrem de mult, prețul unui apartament cu trei camere pornește de la 1000 de euro pe lună.

Citește și Angajări în Germania. Ce salariu câștigă un român plecat la cules de mere. Se oferă cazare şi masă gratuite