VIDEO Minciunile preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj legate de gazonul de 500.000 de euro de pe Cluj Arena. Muncitorii de la stadion vopsesc iarba cu spayul

La final de aprilie, Alin Tişe, președintele Consiliului Județean Cluj, anunța cu pompa finalizarea lucrărilor de înlocuire integrală a gazonului pe stadionul Cluj Arena.

22 aug. 2023, 20:12
VIDEO Minciunile preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj legate de gazonul de 500.000 de euro de pe Cluj Arena. Muncitorii de la stadion vopsesc iarba cu spayul

În ianuarie 2023, cu patru luni înainte de finalizarea lucrărilor de montare a gazonului de pe Cluj Arena, într-o informare publică de pe site-ul instituţiei (foto Ziar de Cluj), preşedintele Consiliului Judeţean Cluj afirma că acesta va costa 150.000 de euro.

Comunicat CJ Cluj

“Rulourile de gazon montate pe Cluj Arena sunt realizate de producătorul nr. 1 de gazon din Europa – Richter Rasen GmbH. Ele provin dintr-un lot de producție realizat special pentru Bundesliga și au fost aduse din Slovacia, de la granița cu Austria, cu ajutorul a nu mai puțin de 26 de TIR-uri”, mai declara Alin Tişe, pentru a distrage atenţia de la costurile care aveau să fie, de fapt, de mai mult de trei ori mai mari.

În martie 2023, Alin Tişe recunoaşte, în altă informare publică (foto Ziar de Cluj), că până la urmă costul va fi de 500.000 de mii de euro, plus TVA. Ce nu luase în calcul preşedintele CJ Cluj este faptul că noul gazon nu se poate monta, pur şi simplu, peste cel vechi, astfel că înlăturarea acestuia şi debarasarea adaugă costuri serioase la preţul final al lucrării.

Comunicat CJ Cluj

După montarea noului gazon şi disputarea a doar câteva meciuri, sezonul fotbalistic s-a încheiat şi pentru Cluj Arena avea să urmeze cel mai greu test, organizarea pe cel mai mare stadion din Cluj a festivalului Untold. Atât Alin Tişe, cât şi primarul Emil Boc, dădeau asigurări că gazonul va rezista fără probleme sub greutatea scenei şi a celor 120.000 de participanţi.

Doar că socoteala din târg nu s-a potrivit, ca întotdeauna, cu cea de acasă, lucru vizibil înainte de derbyul Clujului, disputat luni seară între U şi CFR.

Imaginile video surprinse de Ziar de Cluj arată muncitorii de la stadion cum vopsesc gazonul cu sprayuri, pentru a păstra o aparenţă de prospeţime.

Citeşte şi: VIDEO Piedone a renunţat la formalităţi şi şi-a scos biroul în curtea primăriei pentru audienţe: „Fără cetăţeni, funcţia de primar nu există”