VIDEO Momentul în care o dronă Bayraktar TB-2 a Ucrainei loveşte un convoi militar rus

Ucraina rezistă în faţa marii armate a lui Vladmir Putin. Ruşii au bombardat toată noapte oraşele din estul şi centrul Ucrainei, dar şi suburbiile Kievului. Au atacat cartiere rezidenţiale şi au ucis şi rănit sute de civili ucraineni. Dar poporul ucrainean nu renunţă la luptă şi ripostează, doborând avioane ruseşti şi distrugând tancurile invadatorilor.

08 mart. 2022, 11:37
VIDEO Momentul în care o dronă Bayraktar TB-2 a Ucrainei loveşte un convoi militar rus

Ucraina reuşeşte să ţină piept armatei lui Vladmir Putin pentru a 13 zi consecutiv. Pe Twitter au fost postate imagini cu momentul în care o dronă Bayraktar TB2 din cele deţinute de militarii ucraineni a lovit un convoi militar al Rusiei, pe care l-a distrus complet.

Dronele Bayraktar TB2, de fabricație turcească, par să fi fost folosite cu succes de ucrainieni în războiul contra invadatorilor ruşi. Cel puțin așa se vede în imaginile cu vehicule și echipamente rusești lovite şi distruse complet de acestea.

Drona Bayraktar TB2 are o anvergură de 12 metri și poate transporta patru bombe ghidate cu laser care pot lovi coloanele de tancuri inamice aflate la sol.

Dronele sunt furnizate de compania Baykar din Turcia, care spune că în prezent sunt în serviciu 257 de asemenea aparate, în întreaga lume. Preţul pentru o astfel de dronă pleacă de la un milion de dolari în sus.

Dronele Bayraktar au intrat în dotarea Turciei în urmă cu opt ani și au fost folosite în timpul unor misiuni de luptă în Siria și mai târziu în Libia, în 2020.

Citeşte şi: Oraşe din estul și centrul Ucrainei, bombardate de armata rusă: „Câinii sfâşie cadavrele pe străzile oraşului. Este un coşmar”

Lovitură devastatoare pentru Armata Rusă. Un important general-maior, şef de stat major, a fost ucis lângă Harkov

Vitali Gerasimov, un important lider militar rus, general-maior, șef de stat major și prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis în timpul luptei de lângă Harkov.

Generalul-maior Vitali Gerasimov, care a participat la al doilea război cecen, la războiul din Siria și la anexarea Crimeei, este al doilea general important al Armatei Ruse care moare în Ucraina, după ce generalul-maior Andrei Sukhovetsky, comandant al temutelor trupe de operatiuni speciale Spetsnaz, ar fi fost ucis de un lunetist ucrainean.

Frații Klitschko, apel disperat pentru apărarea Ucrainei. Cui i-au cerut ajutorul VIDEO