VIDEO Ruşii atacă în forţă Ucraina: nouă drone kamikaze au fost doborâte deasupra Kievului

Autorităţile ucrainene avertizează că Rusia adună trupe suplimentare în apropiere de Melitopolul ocupat, în timp ce Rusia şi-a reluat bombardametele asupra capitalei Ucrainei.

19 dec. 2022, 08:54

Ucraina, atacată din nou de invadatori, luni dimineaţa.  Dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au fost doborâte deasupra Kievului în timpul unui atac rusesc asupra oraşului în noaptea de 19 decembrie, a anunţat Administraţia militară a oraşului Kiev pe Telegram.

Volodmir Zelenski a făcut anunţul după finala CM 2022: „Ucraina pregăteşte un summit special de pace” VIDEO

Dimineaţă, două explozii puternice au fost raportate în centrul Kievului.

Autorităţile ucrainene avertizează că Rusia adună trupe suplimentare în apropiere de Melitopolul ocupat

Armata ucraineană a observat o creştere a numărului de trupe ruseşti în aşezările din apropierea oraşului Melitopol ocupat de Rusia, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei în actualizarea sa, luni dimineaţa. Autorităţile ucrainene avertizează că Rusia adună trupe suplimentare în apropiere de Melitopolul ocupat
Situat în sud-estul Ucrainei, în regiunea Zaporizhzhia, Melitopol este ocupat de Rusia din martie.  Forţele ruse şi ucrainene s-au angajat recent în „contraatacuri” în jurul Huliaipole şi Polohy, la aproximativ 100 de kilometri nord de Melitopol, într-un semn că Ucraina ar putea acumula trupe în jurul Huliaipole, a raportat Forbes la 12 decembrie.

Putin, terorizat de gândul că ar putea pierde războiul cu Ucraina! Va face un anunţ important săptămâna viitoare

„Dacă acest lucru este adevărat, ar putea fi un semn că a patra contraofensivă a Ucrainei ar putea fi iminentă, în ciuda debutului iernii”, a scris Forbes. „Acest atac anticipat pe scară largă – cârligul de stânga din Zaporizhzhia – ar avea ca scop eliberarea unei mari părţi din sudul Ucrainei şi împingerea trupelor ucrainene până la gâtul îngust de pământ care leagă Ucraina continentală de Peninsula Crimeea, pe care forţele ruseşti l-au confiscat în 2014.”

Recent, pe 12 decembrie, primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a raportat că un pod din apropierea Melitopolului, folosit de trupele de la Moscova pentru transportul de echipamente militare, a explodat. „Acesta este unul dintre podurile importante din punct de vedere strategic, precum podul Crimeii”, a declarat el, adăugând că forţele ruseşti livrau echipamente în direcţia est prin intermediul acestuia. Podul din Crimeea, un simbol al ocupaţiei ruseşti, servise ca o rută de aprovizionare crucială pentru forţele Moscovei care luptau în sudul ocupat al Ucrainei.

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a declarat, de asemenea, că o biserică locală din Melitopol, pe care trupele ruseşti ar fi ocupat-o „cu câteva luni în urmă”, a luat foc pe 10 decembrie.