VIDEO scandalos cum sunt trataţi imigranţii în Ungaria. „Este un Guantanamo al Europei”

Un nou clip scandalos despre tratamentul aplicat refugiaţilor a fost postat pe internet, la doar două zile după ce o jurnalistă a fost filmată în timp ce lovea un imigrant, tot în această ţară.

11 sept. 2015, 10:07
VIDEO scandalos cum sunt trataţi imigranţii în Ungaria. „Este un Guantanamo al Europei”

Imaginile au fost filmate clandestin de o voluntară australiană, în cea mai mare tabără pentru refugiaţi din Ungaria, Roszke, aflată în apropierea frontierei cu Serbia. Aproximativ 150 de imigranţi au fost adunaţi într-o sală imensă, pentru a li se distribui mâncare, iar modul inuman în care sunt trataţi aceştia au scandalizat opinia publică.

Poliţiştii maghiari, purtând căşti de protecţie şi măşti sanitare, aruncă pachetele de sandwich-uri la întâmplare, în mulţime, obligându-i practic pe refugiaţi să se lupte pentru mâncare. În această mulţime haotică se află inlcusiv femei şi copii care se zbat să prindă mâncarea care zboară prin aer.

Citeşte şi Un mort şi doi răniţi după ce o maşină a lovit un grup de imigranţi în Ungaria

Parcă ar fi nişte animale închise într-o fermă, este un Guantanamo al Europei„, a declarat Alexander Spritzendorfer, a cărui soţie a filmat clipul postat pe Youtube joi seara. Cuplul, împreună cu alţi voluntari, a mers în această tabără pentru a le duce imigranţilor hrană, îmbrăcăminte şi medicamente.

Citeşte şi Criza imigranţilor cutremură zona Schengen. Se cere RENEGOCIEREA acordurilor

Anterior, în cursul zilei de marţi, Organizaţia Naţiunilor Unite a criticat condiţiile foarte rele în care stau refugiaţii din tabăra de la Rozske.