VIDEO SPECTACULOS O dronă kamikaze ucraineană loveşte un lansator rusesc chiar în momentul atacului cu rachete

O unitate specială a serviciului ucrainean de informații SBU a distrus un lansator de rachete rusesc, care poate trage cu proiectile termobarice, chiar în momentul în care efectua bombardamente asupra pozițiilor ucrainene. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale.

09 mart. 2023, 16:41
VIDEO SPECTACULOS O dronă kamikaze ucraineană loveşte un lansator rusesc chiar în momentul atacului cu rachete

„Soldații Centrului pentru Operațiuni A al Serviciului de Securitate au distrus un lansator de rachete rusesc Sunset chiar în momentul în care trăgea proiectile”, a arătat SBU într-un mesaj pe rețelele sociale, unde a postat și o înregistrare video. Din imagini se poate observa că lansatorul rusesc trage două rachete în timp de drona ucraineană se apropie pe o traiectorie de ocolire, pentru a lovi vehiculul rusesc chiar în zona lansatorului, inscripționată cu semnul Z.

Lansatorul TOS-1 este una dintre armele de temut ale Rusiei, un lansator de rachete montat pe un șasiu de tanc, care poate trage cu proiectile termobarice, cea mai puternică armă non-nucleară a armatei ruse.

Armata ucraineană nu este la prima reușită împotriva acestui tip de lansator. În urmă cu mai puțin de o lună, un alt lansator TOS-1 rusesc, capabil să lanseze arme termobarice, a fost distrus în regiunea Donețk, potrivit Digi 24.

Citește şi: Serviciile secrete americane avertizează: Rusia ar putea continua războiul din Ucraina câţiva ani. Există riscuri de escaladare a conflictului.