Viena, Paris și Shanghai sting lumina pe timpul nopţii. Marile oraşe ale lumii, lovite de criza energetică

Criza energetică a afectat sute de țări şi nu putea ocoli nici marile orașe ale lumii, astfel că Paris, Viena și Shanghai vor stinge lumina pe timpul nopții!

13 sept. 2022, 16:58
Viena, Paris și Shanghai sting lumina pe timpul nopţii. Marile oraşe ale lumii, lovite de criza energetică
Viena, Paris și Shanghai sting lumina pe timpul nopţii

Viena, Paris și Shanghai sting lumina pe timpul nopţii. Marile oraşe ale lumii au anunțat că vor recurge la metode de economisire a curentului electric, scrie Mediafax.

Criza energetică loveşte Europa: germanii vor recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice

Paris, supranimit „Oraşul Luminii”, va reduce iluminarea pe timp de noapte. Astfel, Turnul Eiffel nu va mai fi aprins începând cu ora 23:45. Administraţia capitalei Franţei speră că această măsură poate servi drept exemplu și pentru alte orașe ale lumii pentru a recurge la economisirea energiei electrice.

De asemenea, timp de două zile pe săptămână, luni şi marţi, Shanghai va renunța la iluminatul pe timp de noapte; mai mult, administrația orașului a decis să renunțe și la o parte din iluminatul stradal.

Președintele Comisiei Europene, îndemn pentru populaţia din ţările UE în plină criză energetică: Împreună, economisim energie pentru o iarnă sigură

Austria, ţara care s-a confruntat cel mai puternic cu problema energiei, pregăteşte un decret pentru o întrerupere a iluminatului public în toată ţara, începând cu ora 22:00, fiind vizate clădiri publice, panouri publicitare, vitrine şi centre comerciale, dar şi simbolurile naţionale din Viena, precum Palatul Hofburg!