Viitorul ambasador al Statelor Unite în România, audiat in Senatul american VIDEO

Miercuri seara, Hans Klemm a fost audiat în Senatul american urmând să ocupe funcţia de ambasador al României. Acolo s-a vorbit şi despre Laura Codruţa Kovesi, pe care viitorul ambasador trebuie să o susţină în activitate.

23 iul. 2015, 06:30
Viitorul ambasador al Statelor Unite în România, audiat in Senatul american VIDEO

La audierea din comisia de politică externă din Senatul american, o menţiune specială a primit şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele comisiei senatoriale a spus despre ea că este ,,o femeie incredibil de curajoasă” şi i-a cerut ambasadorului nominalizat pentru România să se asigure că va fi în continuare sprijinită de Guvernul României.

Un aliat excelent, care nu e vulnerabil în faţa propagandei ruse şi care a depus eforturi imense pentru a elimina corupţia la nivel înalt. România a construit instituţii judiciare independente şi puternice. Zeci de oficiali de la nivel central şi local au fost anchetaţi, inculpaţi şi condamnaţi. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să dublăm susţinerea acordată instituţiilor anticorupţie din România„, aşa descrie viitorul ambasador american la Bucureşti, Hans Klemm, România. 

Citeşte şi Hans G. Klemm, nominalizat ambasador al SUA în România, audiat pe 21 iulie în Senat

Klemm a reamintit parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite, contribuţia ţării noastre la misiunile internaţionale în zonele de conflict, dar şi scutul de la Deveselu. De asemenea, relaţia ţării noastre cu Rusia a reprezentat un subiect important. Hans Klemm a susţinut că România nu este susceptibilă propagandei ruseşti şi, faţă de ţările vecine, suntem independenţi energetic faţă de Moscova.

 

România are un rol-cheie în a asigura prosperitatea sud-estului Europei. Este bine plasată pentru a ajuta Europa să îşi diversifice sursele şi infrastructura de tranzit în domeniul energetic„, a declarat Hans Klemm, nominalizat pentru funcţia de ambasador în România.

Citeşte şi Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a unor ambasadori. Printre ei şi Emil Hurezeanu

Nominalizat în martie pentru funcţia de ambasador, el urmează să fie audiat şi în plenul Senatului şi aprobat oficial de preşedintele american. Diplomat de carieră, Klemm a ocupat o serie de funcţii în Afganistan, Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, iar în prezent e consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat. România nu mai are ambasador american din decembrie 2012, când Mark Gittenstein şi-a încheiat misiunea la Bucureşti.

Nu doar pe plan energetic are România mult potenţial, a afirmat Klemm, ci şi în domeniul tehnologiei informaţionale. De aceea, el a îndemnat la reforme suplimentare pentru creşterea economică a ţării.