VIITORUL – DINAMO 4-1 Hagi, lecţie de fotbal pentru Rednic, câinii fug de play-off. CLASAMENT LIGA 1

FC Viitorul a învins Dinamo, scor 4-1. Dinamoviştii au jucat o oră în inferioritate numerică, iar gazdele au ratat un penalty în prelungirile partidei.

01 dec. 2018, 16:28
VIITORUL – DINAMO 4-1 Hagi, lecţie de fotbal pentru Rednic, câinii fug de play-off. CLASAMENT LIGA 1

UPDATE: Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, sâmbătă seară, după meciul cu Dinamo, câştigat de FC Viitorul cu scorul de 4-1, că a fost surprins de cât de mine au jucat elevii săi.

„Victoria din seara asta e o victorie mare contra unui adversar de tradiţie pe care îl respectăm foarte mult, care e un exemplu pentru noi. Suntem foarte mulţumiţi. M-au surprins şi pe mine cât de bine au jucat. Viitorul a fost disponibilă la efort, puternică, a ştiut să atace, a ştiut să se apere, fiecare jucător a făcut bine”, a spus Hagi la Digi Sport.

UPDATE: Tehnicianul dinamovist Mircea Rednic a declarat, sâmbătă, după meciul cu FC Viitorul, pierdut cu scorul de 1-4, că Ianis Hagi este un jucător de calitate, dar “poate fi mai bărbat în unele faze”, el vorbind în special despre faza care a dus la eliminarea lui Vlad Olteanu.

”Ianis e un jucător de calitate, poate fi mai bărbat în unele faze. La al doilea galben… Chiar nu înţeleg de ce a dat al doilea galben. A căzut Ianis, s-a tăvălit, am crezut că şi-a rupt piciorul. După aia a bătut lovitura liberă. Ianis e un jucător bun, dar ar trebui să-şi vadă mai mult de joc câteodată”, a spus Rednic la Digi Sport.

Mircea Rednic a precizat că “pentru mulţi” va fi greu să rămână la Dinamo. ”E dificilă situaţia. Vin meciuri grele. Marţi jucăm cu CFR. Nu e o situaţie favorabilă nouă. Am arătat până la eliminare că putem face faţă jocului. Montini şi Ait-Atmane au lăsat o impresie bună, faţă de alţii care sunt aici de şapte luni. Din punct de vedere fizic nu sunt ok, ar fi lipsă de respect la adresa lor, să îi forţez. Va fi greu pentru mulţi să rămână la Dinamo. Sunt mulţi pe care nu te poţi baza când ai nevoie. Sunt tineri, dar e greu să mai avem răbdare. Sunt jucători care au jucat în Liga a doua şi s-au trezit la Dinamo. Ei cresc când au jucători cu experienţă lângă ei. Ca antrenor, e foarte greu să îi mai foloseşti, ţinând cont că noi trebuie să obţinem puncte”, a adăugat tehnicianul.

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, echipa Dinamo, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii I.

Viitorul urcă pentru moment pe poziția secundă în Liga 1, peste FCSB, care urmează să dispute mâine partida cu Gaz Metan Mediaș. Dinamo rămâne cu 18 puncte, pe locul 10, la 6 puncte de primul loc care asigură calificarea în play-off.

Golurile au fost marcate de Drăguş ‘4, Ianis Hagi ’37, ’90 şi Achim ’77 pentru gazde, respectiv Montini ’13 pentru Dinamo.

În minutul 32, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, Vlad Olteanu fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

clasament

VIITORUL – DINAMO, cum s-au marcat golurile:

Min. 92: Măţan ratează de la 11 m

Min. 90. VIITORUL – DINAMO 4-1, Ianis reuşeşte dubla

Min. 77. Achim duce scorul la 3-1

Min. 37: VIITORUL – DINAMO 2-1, GOOL Hagi jr din lovitură liberă. Dinamo, în inferioritate numerică

Min. 13: GOOOL Dinamo! Salomao centrează în interiorul careului, de unde Montini reia balonul în poartă.  

Min. 4: GOOOL Viitorul! Ianis Hagi şutează, Penedo respinge în bară, iar Drăguş împinge mingea în poartă. 

Echipele de start

Viitorul: V. Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, de Nooijer – Achim, Artean, Vînă – Hagi, Voduţ, Drăguş
Rezerve: Buzbuchi, Ciobanu, Luchin, Măţan, Houri, Iacob, Casap
Antrenor: G. Hagi 

Dinamo: Penedo – Sorescu, Ciobotariu, Katsikas, Olteanu – Hanca, Ait Atmane, Cooper, Salomao – D. Popa, Montini
Rezerve: Muţiu, Gomelt, R. Grigore, D. Nistor, Neicuţescu, Pesic, Zenke
Antrenor: M. Rednic

Viitorul aşteaptă încă primul succes acasă în faţa lui Dinamo. Au fost cinci remize şi trei victorii dinamoviste până acum în meciurile din Liga I. Pe locul trei în campionat, trupa lui Hagi este neînvinsă de patru meciuri şi îşi face încălzirea pentru confruntarea cu FCSB din etapa următoare. Dincolo de palmaresul meciurilor directe, pe dinamovişti trebuie să îi mai încurajeze şi bilanţul Viitorului din acest sezon la meciurile de pe teren propriu. Campioana din 2017 a pierdut trei dintre cele 8 meciuri jucate. 

VIITORUL – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK PLUS: Două succese (1-0 cu FC Hermannstadt, 1-0 cu Astra), o remiză (0-0 Concordia) şi o înfrângere (2-3 Sepsi) au bifat dobrogenii în ultimele patru meciuri jucate pe teren propriu în campionat. 5 noiembrie 2018, FC Voluntari – Dinamo 0-1: este singura victorie bifată de bucureşteni pe teren advers în ediţia curentă, în rest au două rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute.

Dinamo nu stă nici ea bine la capitolul deplasări. A câştigat un singur meci şi a remizat în alte două disputate pe teren străin. În rest au fost doar îmnfrângeri şi multe goluri primite. Rednic are paret de un final de an în care Dinamo va întâlni doar echipe mai bine clasate decât roş-albii. Înaintea etapei, Dinamo este pe locul 10, dar este posibil să ajungă chiar şi mai jos până la ora meciului cu Viitorul. În acest moment, pentru a ajunge în play-off câinii trebuie să recupereze cinci puncte care îi separă de ocupanta locului şase, Sepsi. 

Viitorul și Dinamo s-au întâlnit de 17 jocuri ori în Liga 1. Echipa lui Hagi a înregistrat 6 victorii, Dinamo s-a impus de 5 ori, iar restul de 6 partide s-au încheiat la egalitate. Cu Viitorul gazdă, Dinamo s-a impus de 3 ori în timp ce restul de 5 partide s-au terminat la egalitate.

VIITORUL – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK PLUS: Cea mai recentă confruntare directă a avut loc pe 13 septembrie 2018, Dinamo – Viitorul 1-0, gol marcat de May Mahlangu. Sud-africanul a plecat între timp de la Dinamo și a ajuns în Bulgaria, la Ludogorets.

Deşi au o singură victorie în ultimele zece etape, dinamoviştii merg încrezători la Ovidiu: sunt neînvinşi pe terenul Viitorului, iar un succes i-ar mentine in cursa pentru play-off. „Am zis că până la finalul anului diferența dintre noi și locul 6 să fie de maxim de 3 puncte. Sunt ferm convins că ne vom califca în play-off, chiar dacă unii își dau cu părerea și văd ei mult mai bine cum e situația” a declarat Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo.

Viitorul – Dinamo va aduce și al 8-lea duel între Gheorghe Hagi și Mircea Rednic, în Liga 1. Fiecare antrenor are câte două victorii, în timp ce 3 partide s-au terminat la egalitate.

VIITORUL – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK PLUS: Gică Hagi a vorbit la conferința de presă de partida dintre Viitorul și Dinamo de azi. Hagi a suprins și a precizat că partida este decisivă și, deși Viitorul se află pe locul 3 iar Dinamo trece printr-o criză profundă, ”câinii” sunt favoriți.

„Îl consider un meci decisiv, pentru că întâlnim o echipă de tradiţie, care nu e într-un moment bun, dar care e lovită în orgoliu şi care o să vină să câştige. De aia mi-am permis să spun că Dinamo cu noi mereu pleacă favorită. E o echipă cu istorie, e o echipă care ştie să joace meciurile astea mult mai bine decât noi. Noi ne dorim să producem rezultate, pentru că avem nevoie de puncte, orice victorie îţi aduce confort, linişte”, a punctat Hagi, potrivit Prosport.

Fostul decar al Generaţiei de Aur are numai cuvinte de laudă pentru antrenorul „câinilor”, Mircea Rednic: „Dinamo are un antrenor cu experienţă. Mircea are o situaţie grea, dar sunt sigur că are capacitatea şi a arătat de multe ori că ştie să facă lucrurile, are experienţă internă şi internaţional şi poate gestiona această situaţie. Va face lucruri importante ca Dinamo să revină”, a spus Hagi la conferinţa de presă, mai scrie sursa citată.