VIITORUL – FC BOTOSANI 2-1: Victorie în prelungiri pentru echipa lui Hagi. CLASAMENT LIGA 1 înaintea ultimei etape

Viitorul a învins-o pe FC Botoșani, scor 2-1, în ultimul meci al etapei cu un gol superb marcat în minutul 94 de Ciobanu. După acest rezultat, FC Botoșani a ieșit din calculele pentru play-off! Astra e calificată sigur, în timp ce Viitorul, Dinamo și Iași se vor duela pe două locuri.  

19 feb. 2018, 15:56

VIITORUL – FC BOTOSANI 2-1. Mihai Roman a deschis scorul în minutul 9, iar Viitorul a dat răspunsul prin Ianis Hagi cu 10 minute înainte de pauză. Când totul părea încheiat, un șut de la distanță al lui Ciobanu direct în vinclu a adus victoria Viitorului în minutul 94.

Tehnicianul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, luni seară, că jucătorii săi au făcut un meci foarte bun cu FC Botoşani, scor 2-1, în Liga I, apreciind că aceştia au potenţial pentru a intra în play-off-ul Ligii I. 

„Am arătat că avem talent, am jucat bine, am marcat, mental al stat bine, am făcut un meci foarte bun. Trebuie să facem şi la Iaşi un meci bun. Numai în România poate fi aşa, ieri am învăţat că numai în România 2 e mai bun ca 3.  Avem potenţial şi trebuie să intrăm în play-off, dacă intrăm asta este, dacă nu, tot aşa. Numai în România e aşa. Sunt optimist că echipa reacţionează sub presiune”, a declarat Hagi la Digisport.

Mihai Roman, autorul singurului gol al Botoşaniului în meciul cu Viitorul, încheiat cu victoria constănţenilor, le-a dat emoţii oamenilor aflaţi la pe stadionul din Ovidiu. 

În minutul 73 al partidei, Mihai Roman a primit o minge în plină figură de la Mladen şi a căzut comoţionat pe gazon. Vreme de câteva secunde şi-a pierdut cunoştinţa, însă, din fericire, şi-a revenit şi a putut continua partida.  

0-1: FC Botoşani a deschis scorul după ce Roman a transformat o lovitură de la 11 metri acordată de Horaţiu Feşnic în urma unui fault al lui De Nooijer chiar asupra lui Roman

1-1: Ianis Hagi a marcat cu un şut din afara careului de 16 metri

2-1: Ciobanu a marcat golul victoriei în minutul 90+4

UPDATE 19:15. Echipele de start:

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Cicâldău, C. Băluță, Ganea – Vână, Hagi, Chițu

Antrenor: Gheorghe Hagi

Rezerve: Tordai, Ghiță, Ciobanu, Mățan, Lopes, Gavra, Dumitrescu

FC Botoșani: Cobrea – Dumitraș, Burcă, Miron, Acsinte – Oaida, Tincu – Roman, Achim, Moruțan – Golubovic

Antrenor: Costel Enache

Rezerve: Pap, Plămadă, Axente, Cucu, Ungurușan, Mușat, Golofca

Pe locul 7, Viitorul este la un punct în spatele Iașiului, în timp ce Botoșani trebuie să învingă la Ovidiu, pentru a mai spera la play-off. Misiunea oaspeților se va anunța una grea: Viitorul nu a mai pierdut acasă din luna august a anului trecut, de la un meci cu Craiova, scor 0-2. De atunci, au urmat șase victorii și două remize pentru echipa lui Hagi.

În ultimul meci jucat la Ovidiu între cele două formații, Viitorul s-a impus cu 3-1. În tur, Botoșaniul a luat cele trei puncte, 1-0, după un gol marcat de Moruțan.

„Deranjul este că ne îndepărtăm de zona play-off-ului. Eram considerați o revelație. Dacă picam de pe 8, 9 sau 10, în clasament, nu mai era dezamăgirea așa mare”, a spus Cornel Șfaițer, președintele moldovenilor.

VIITORUL – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT: ECHIPELE PROBABILE:

Viitorul: Cojocaru – Căpușă, Țâru, Hodorogea, Ganea – Cicâldău, Băluță, Vână – Chițu, Hagi, Lima
Antrenor: G. Hagi

Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Achim, Oaidă – Roman, Moruțan, Golofca – Golubovic
Antrenor: C. Enache

VIITORUL – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT: Ultimul meci câştigat de moldoveni datează din 28 noiembrie anul trecut, iar victoria a venit tocmai împotriva adversari de azi, 3-2 în Cupa României.

De atunci, echipa lui Costel Enache nu a mai câştigat nici măcar un joc, motiv pentru care acum se află în afara locurilor de play-off. Viitorul este într-o situaţie identică, astfel că meciul devine unul cu adevărat important.

În ultima etapă din sezonul regulat, Botoşani are un meci uşor acasă cu Gaz Metan, însă nu va mai fi de folos dacă nu obţine punct sau puncte în această seară. De cealaltă parte, Viitorul evoluează în deplasare cu Poli Iaşi, o altă formaţie ce luptă cu şanse pentru accederea în play-off. 

VIITORUL – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT: Viitorul n-a mai pierdut acasă din 20 august, iar în faţa Botoşaniului a cedat o singură dată pe teren propriu din 2011 şi până în prezent. În schimb, Botoşani aşteaptă o victorie în deplasare din luna octombrie, când se impunea la Sepsi. A pierdut ultimele trei deplasări din Liga 1. 

În acest moment, cele două echipe sunt despărțite de două puncte, FC Viitorul având 38, iar FC Botoșani, 36. 

Gheorghe Hagi: ”Ne dorim foarte mult să câștigăm. Va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere. FC Botoșani are experiență și s-a întărit în iarnă. Trebuie să facem un meci complet, având un singur gând: victoria. Dobrogea trebuie să fie o zonă importantă, cu multe echipe, să se facă sport și să se investească mult în infrastructură. Obiectivul nostru e să rămânem în Liga 1, dar dacă intrăm în play-off, e o performanță fantastică. Am dat mulți jucători la echipele importante din Liga 1 și totuși reușim să stăm bine, acolo sus”.

Costel Enache: „Am ajuns la ultima finală, suntem dependenți de meciul de la Contanța. E clar că miza e foarte importantă pentru ambele echipe, e un meci direct, unul decisiv și pentru noi și pentru cei de la Viitorul. Văd un meci echilibrat, un meci în care ambele echipe vor fi foarte atente. Sper să fim noi cei care suntem eficienți pentru că ne-am cam pierdut eficiența și lucrurile acestea ne-au cam ținut pe loc în ultima perioadă. Am marcat foarte puțin deși am reușit să ajungem destul de consistent în zona de finalizare.

Sper ca jocul de la Constanța să ne regăsim eficiența sau suntem condamnați să facem asta. Suntem două echipe echilibrate care am avut același traseu în campionat dar inversat. Viitorul a început slab și au revenit pe parcurs cu rezultate constante în ultima perioadă, noi am început prima parte foarte bine iar pe final ne-am împiedicat, suntem două echipe care am fost constant acolo în zona Play-off-ului, două echipe echilibrate, o spun și cele doua meciuri din campionat și Cupa României”. 

 

FC Viitorul și FC Botoșani s-au mai întâlnit de nouă ori

Viitorul şi FC Botoşani s-au mai duelat de nouă ori în Liga 1, de trei ori s-au impus dobrogenii, de trei ori au câştigat moldovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primele confruntări au avut loc în ediţia 2013-2014, atunci când au înregistrat o remiză albă la Chiajna (gazdă Viitorul), după care, la Botoşani s-au impus gazdele cu 3-1, goluri Vaşvari, Hadnagy, Stojkov, respectiv Nicolae Dică.

Ultimul meci pe terenul dobrogenilor: 19 decembrie 2016, Viitorul – FC Botoşani 3-1 (Iancu, Chiţu, Răzvan Marin / Mihai Roman I).

Cea mai recentă întâlnire directă: 25 septembrie 2017, FC Botoşani – Viitorul 1-0, gol înscris de Olimpiu Moruţan, în minutul 60, din pasa lui Bordeianu.

Constantin Enache vs Viitorul în Liga 1: trei jocuri – o victorie – o remiză – o înfrângere.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Viitorul – 22 ani şi 5 luni; FC Botoşani – 26 ani şi 5 luni.