VIITORUL – FCSB 1-1. Remiză pentru CFR Cluj, care are şanse mari să ia din nou titlul. CLASAMENT LIGA 1

FCSB a remizat cu FC Viitorul şi este la cinci puncte de CFR Cluj în clasamentul play-off-ului. La Ovidiu, au fost eliminaţi Benzar şi Achim.

21 apr. 2019, 18:27

Formaţia FCSB a remizat, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a şasea a play-off-ului Ligii I, rezultat în urma căruia diferenţa în clasament a bucureştenilor faţă de liderul CFR Cluj este de cinci puncte.

Au marcat Ianis Hagi ’80 pentru FC Viitorul şi Gnohere ’68 pentru oaspeţi, într-un moment în care FCSB era în inferioritate numerică.

În minutul 61, de la oaspeţi a fost eliminat Romario Benzar, după ce a primit al doilea cartonaş galben. În minutul 75, a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat şi Vlad Achim, de la gazde.

CUM S-AU MARCAT GOLURILE şi cele mai importante faze:

Min. 80: Ianis restabilește egalitatea cu o reluare din 6 metri, după o pasă excelentă oferită de Boboc, Viitorul – FCSB 1-1

Min. 76. BARĂ FCSB! Teixiera șutează de la 16 metri, dar mingea lovește bara și avantajul roș-albaștrilor rămâne de doar un gol

Min. 68: GOOOL GNOHERE! Francezul e lansat încă o dată excelent în adâncime și nu-l mai iartă pe Cojocaru. Deși evoluează în 10, FCSB a deschis scorul la Ovidiu, Viitorul – FCSB 0-1

Min. 45> Final de primă repriză. Viitorul – FCSB 0-0, la pauză

Min. 20> OCAZIE VIITORUL! Calcan are o preluare de efect în careu și trage, dar Bălgrădean se opune deschiderii scorului

Min. 9> BARĂ FCSB! Planic e aproape de deschiderea scorului. Fundașul a ajuns însă târziu la o minge deviată cu capul de Filip și mingea a lovit bara în exterior și a ieșit în afara terenului

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Echipele de start:

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Achim, A. Ciobanu, Vînă – I. Hagi, G. Ganea, Calcan. Antrenor: Gică Hagi

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, I. Cristea, Planic, Jr. Morais – Nedelcu, L. Filip – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman – Hora. Antrenor: Mihai Teja

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, în Liga I. Echipele probabile:

  • FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, I. Cristea, J. Morais – Teixeira, L. Filip – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman – Gnohere
  • FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Ţîru, V. Ghiţă, De Nooijer – Houri, Băluţă, Vl. Achim- I. Hagi – G. Ganea, Rivaldinho

În acest moment, FC Viitorul are patru meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile, dintre care ultimele trei au fost victorii extrem de spectaculoase. De partea cealaltă, FCSB are şi ea patru meciuri fără înfrângere în play-off şi a reintrat în cursa pentru titlu. Roş-albaştrii sunt la trei puncte în spatele liderului CFR Cluj, care este singura echipă neînvinsă în acest play-off.

Dacă FCSB este implicată în cursa pentru campionat, FC Viitorul îşi va menaja jucătorii în partida din Liga I de duminică pentru returul din semifinalele Cupei României. Joi, în direct la Telekom Sport, echipa pregătită de Gheorghe Hagi va lupta pentru calificarea în finala cu Universitatea Craiova, după ce, în tur, FC Viitorul s-a impus cu 2-1 în deplasare.

„Tot timpul am spus că Viitorul are o echipă foarte bună, este echipa care are o filosofie de joc, este echipa care antrenează ceea ce joacă, de 8 ani se face lucrul acesta, jucători care cresc în această academie, în această idee de joc şi au nişte automatisme foarte bine puse la punct. Vom merge acolo să câştigăm” , a declarat Mihai Teja pentru Telekom Sport.

În primul meci direct dintre cele două în acest sezon, FCSB s-a distrat în deplasarea de la Ovidiu şi s-a impus cu 4-1. Coman, Man, Benzar şi Rusescu au adus victoria echipei pregătite atunci de Nicolae Dică. Aşadar, nu rataţi meciul dintre FC Viitorul şi FCSB, duminică, de la ora 21:00, în direct la Telekom Sport 1, Digi Sport 1 şi LIVE pe RomaniaTV.net

FCSB se poate baza din nou pe Marko Momcilovic în meciul de duminică, de pe terenulViitorului. Fundașul stânga sârb s-a antrenat normal la ultima ședință de pregătire a „roș-albaștrilor” de dinaintea meciului de la Ovidiu și va face parte din lot pentru confruntarea cu echipa lui Gică Hagi.

Veștile nu sunt la fel de bune în privința lui Mihai Pintilii. Căpitanul FCSB-ului va rata meciul cu Viitorul. Mijlocașul în vârstă de 34 de ani n-a mai jucat de pe 8 aprilie, de la victoria cu 2-0 contra lui Sepsi.

„Pintilii nu e apt și nu va fi în lot. Momcilovic s-ar putea. Pintilii cred că și săptămâna viitoare se va pregăti separat și apoi va intra alături de echipă”, a declarat antrenorul FCSB-ului, Mihai Teja, la conferința de presă de dinaintea partidei de la Ovidiu.

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Marius Avram va arbitra meciul FC Viitorul – FCSB

Arbitrul Marius Avram va conduce la centru meciul FC Viitorul – FCSB, programat duminică, la ora 21.00, în etapa a şasea a play-off-ului Ligii I.

Avram va fi ajutat de asistenţii Ciprian Florin Danşa şi Andrei Constantinescu. 

Arbitru de rezervă va fi George Rădulescu, iar observatori Dan Victor Berbecaru şi Paul Cazan.

Prima partidă a zilei de duminică, Gaz Metan Mediaş – Dunărea Călăraşi, care se va disputa de la ora 18.00, va fi arbitrată de o brigadă formată din Andrei Antonie (central), Dragoş Mihai Iliescu, Ionel Valentin Dumitru (asistenţi) şi Lucian Rusandu (rezervă). Observatori vor fi Nicolae Grigorescu şi Imilian Şerbănică.

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Hagi: Trebuie să jucăm perfect meciul cu FCSB pentru a ne putea gândi la victorie

Antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, doreşte să câştige meciul de duminică cu FCSB pentru a se menţine în cursa pentru locul trei, dar ştie că pentru a face acest lucru echipa sa trebuie să facă un meci mare, cum a fost cel din turul play-off-ului şi să nu facă greşeli.

Hagi a declarat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă, că speră ca elevii săi să continue forma bună prin care trec şi să aibă evoluţii la acelaşi nivel şi în următoarele trei partide.

“Este o săptămână importantă, sperăm să fie frumoasă, să continuăm linia pe care am avut-o în ultimul timp. Vor fi trei meciuri mari, cu adversari foarte buni în care sperăm să facem foarte bine, adică să câştigăm cele două meciuri acasă pe care le avem şi cu Steaua şi cu Craiova, să putem să mergem în finală, şi după aceea şi meciul din deplasare de la Cluj unde la fel trebuie să producem rezultate. Trebuie să ne bucurăm de momentul pe care îl avem, producând la fel rezultate bune, rezultate pozitive, pentru că avem nevoie”, a afirmat Hagi.

El a spus că Viitorul trebuie să câştige meciul de duminică deoarece vrea ca echipa sa să se menţină în lupta pentru locul trei.

“Meciul de mâine e nevoie să-l câştigăm deoarece Craiova a câştigat la Astra şi normal ca şi noi să câştigăm, să ne menţinem în lupta pentru locul trei, pentru participare în cupele europene. Trebuie să jucăm perfect ca să putem să ne gândim la victorie, să facem un meci foarte mare, aşa cum am făcut şi la Bucureşti, să nu facem greşeli şi să ne impunem jocul nostru”, a explicat tehnicianul Viitorului.

Hagi crede că meciul dintre Viitorul şi FCSB va fi unul frumos, ambele echipe propunându-şi să câştige.

“Presiunea unui meci de acest nivel este şi la noi ca şi la ei. Şi noi ne dorim victoria, ne luptăm pentru cupe europene şi noi trebuie să câştigăm şi ei trebuie să câştige. Aşa că ambele echipe o să încerce să câştige. Veţi vedea, va fi un meci frumos”, a spus Hagi, care a precizat că nu are probleme de lot pentru această partidă.

La rândul său, Ianis Hagi a spus în cadrul conferinţei de presă că speră ca Viitorul să repete rezultatul din meciul tur al play-off-ului.
“Ne gândim la victorie. Jucăm acasă, avem publicul alături de noi, stadionul va fi plin şi cred că va fi o atmosferă foarte călduroasă, pozitivă şi normal că încercăm să profităm şi de momentul bun pe care îl avem. (…) Sper să repetăm rezultatul din tur. Jocul colectiv e cel mai important, apoi jucătorii fac diferenţa şi ştiu că trebuie să fac diferenţa şi nu doar eu, ci toţi atacanţii care vor juca mâine trebuie să facă diferenţa. Toată lumea se gândeşte la asta şi ăsta e rolul nostru al atacanţilor şi alte decariilor să facem diferenţa”, a afirmat Ianis Hagi.

Meciul dintre Viitorul şi FCSB va avea loc duminică, de la ora 21.00, pe stadionul din Ovidiu.

VIITORUL – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Mihai Teja: Becali mi-a transmis că pot pleca atunci când doresc eu de la FCSB

Antrenorul Mihai Teja a reafirmat faptul că nu se teme că va fi demis de la FCSB şi a precizat că patronul Gigi Becali i-a transmis că poate pleca atunci când doreşte de la echipă.

„Niciodată nu gândesc un meci la egal, îmi doresc mai mult, tot timpul mi-am dorit mai mult, am vrut să câştig fiecare meci. Am auzit de ce l-am pus pe Nedelcu, dar ce era să fac în minutul 90 (n.r. – cu CFR Cluj)? Să fi pus un atacant când ei aveau o grămadă de faze fixe şi să fi luat gol în ultimul minut? Sau de ce nu am jucat cu două vârfuri? Am jucat cu două vârfuri cu Sepsi şi prima repriză a fost criticată că nu s-a jucat. Din punctul meu de vedere ideea e simplă, trebuie să ataci cu cât mai mulţi jucători., dacă vrei să câştigi trebuie să aduci cât mai mulţi jucători în careu. În rest, că joci cu trei, cu cinci vârfuri, cu şapte mijlocaşi, asta depinde. Este părerea domnului Becali că jucătorii nu sunt bine antrenaţi, ce să spun eu? Vorbesc cu patronul în fiecare zi, aproape, dar asta rămâne între mine şi dânsul. Nu-mi simt postul ameninţat, nici nu mi-e frică, nu mi-e teamă de nimic. Când faci un rezultat de egalitate sau pierzi, e clar că apar listele, fiecare încearcă să vină la Steaua, pentru că… E normal să fie aşa la toate echipele din lume, nu numai la Steaua. Când sunt lucruri mai puţin reuşite, toate lumea dă în tine. Când e bine, toată lumea e cu tine. Am vorbit cu domnul Becali despre lucrurila acesta, ne-am pus de acord, i-am explicat prin argumentele mele ce s-a întâmplat şi aşa este cel mai bine. Din discuţia mea cu domnul Becali, mi-a spus că pot să plec de la Steaua când vreau eu. Deocamdată nu plec. Vedem la vară, vedem când e, astăzi nu plec. Aşa mi s-a transmis, că plec când îmi doresc eu, când vreau eu să plec de la Steaua. Vedem, mâine, poimânine, în vară, peste un an, peste un an şi jumătate, nu ştiu. Fiecare îşi doreşte să faci performanţă undeva şi să pleci mai departe. Nu vreau să vorbesc de transferuri, când o să mă hotărăsc că voi rămâne în continuare la Steaua, o să vă spun şi strategia”, a declarat Teja, într-o conferinţă de presă.

El se aşteaptă la un nou meci dificil cu FC Viitorul, partidă de la care va lipsi mijlocaşul Mihai Pintilii.

„Un joc foarte greu, cu Viitorul, o echipă care joacă un fotbal bun, care a demonstrat şi în meciurile de cupă şi în campionat, de când s-a calificat în play-off a avut evoluţii foarte bune. Trebuie să mergem să câştigăm, este clar şi sper să iasă un meci spectaculos, un meci frumos. Gică Hagi îşi doreşte să câştige fiecare meci, nu există titulari şi nu există rezerve la Gică, aşa cum gândeşte el, acolo există 30 de copii în lot şi fiecare intră şi îşi face treaba foarte bine. Cei care intră joacă la fel de bine ca ceilalţi. Viitorul este singura echipă care are o filozofie de joc şi încearcă să şi-o exprime pe teren şi o face foarte bine de foarte mult timp şi s-au creat nişte automatisme foarte bune, fiecare ştie ce are de făcut şi nu e uşor să joci împotriva lor. Pintilii nu este apt şi nu va fi în lot, Momcilovici s-ar putea. Pintilii mai are şi săptămâna viitoare de făcut separat şi după aceea cred că revine cu echipa”, a afirmat antrenorul.

Teja şi l-ar dori pe Ianis Hagi la FCSB: „Ianis Hagi e un jucător extraordinar, mie îmi place foarte mult, are calităţi şi poate să ajungă mult mai sus. Orice echipă şi l-ar dori, pentru că în ultima perioadă a crescut foarte mult, mai ales de când a venit de la Fiorentina, este un alt Ianis Hagi şi mă bucur pentru el, îl cunosc de mic şi are calităţi foarte, foarte bune, cu siguranţă va ajunge un jucător de top. Dacă m-aş trezi cu el la antrenament l-aş îmbrăţişa. Orice jucător care vine la Steaua şi aduce un plus şi are calitate, eşti mulţumit din punctul de vedere al antrenorului. „

Mihai Teja consideră că ar fi benefică introducerea asistenţei video pentru arbitraj în Liga I.

„Mi-aş dori VAR pentru că nu ar mai fi discuţii şi atunci există corectitudine. Am greşit, am plătit, nu am greşit, mi s-a dat ceea ce îmi trebuie mie sau pentru ceea ce am muncit. Peste tot ar trebuie să se întâmple aşa ceva, toţi avem nevoie de corectitudine şi lucrurile să se întâmple corect pe teren. Şi dacă m-am simţit dezavantajat ce se întâmplă? Nu mai pot să schimb nimic, asta e, mergem mai departe şi arbitri pot greşi, cum s-a întâmplat şi în străinătate şi a intervenit VAR-ul. Şi ei sunt oameni, mai greşesc, o dată greşesc împotriva ta, o dată pentru tine, se întâmplă”, a spus el.

Mijlocaşul Bogdan Planici îl consideră pe Ianis Hagi cel mai periculos jucător din lotul echipei antrenate de Ghoerghe Hagi.

„Va fi un meci greu, precum cel de aici, de pe Arena Naţională, sunt o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun, trebuie să dăm ce avem pentru a câştiga. Mai avem cinci meciuri, trebuie să ne concentrăm pe noi şi să încercăm să le câştigăm pe toate, aşteptând o greşeală a celor de la CFR. Ianis Hagi e jucătorul lor cel mai periculos, poate pasa, şuta, marca, dar sunt şi alţi jucători periculoşi, el e doar unul dintre ei, cred. În atac e Rivaldinho, care e şi el foarte bun, a jucat bine în ultimele meciuri, vom avea un meci greu, dar trebuie să ne concentrăm asupra noastră şi să jucăm la cel mai înalt nivel, pentru că eu cred că dacă vom da sută la sută vom câştiga”, a spus Planici. 

Meciul FC Viitorul – FCSB se va disputa, duminică, de la ora 21.00, în etapa a a VI-a a play-off-ului Ligii I. Rămâneți pe RomaniaTV.net pentru detalii despre meci.