VIITORUL – STEAUA 1-0: Răzbunarea lui Hagi vine pe teren

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FCSB, într-un meci din etapa a noua a Ligii I. Pentru FCSB este primul eşec din actuala ediţie de campionat.

09 sept. 2017, 08:15
VIITORUL – STEAUA 1-0: Răzbunarea lui Hagi vine pe teren

UPDATE: FCSB a cumpărat cei mai buni jucători de la Viitorul în această vară, dar tot formația lui Gică Hagi a câștigat meciul direct din etapa a 9-a, scor 1-0, la Ovidiu.

Roș-albaștrii au cerut două lovituri de pedeapsă în minutele 16 și 17 după ce la prima fază Mladen a atins mingea cu mâna, iar apoi la următoarea fază Budescu a căzut în careu.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Eric de Oliveira cu un șut de pe loc, de la aproximativ 25 de metri, mingea oprindu-se în plasa laterală a debutantului Andrei Vlad.


VIITORUL – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT VIITORUL-FCSB. Chiar dacă Viitorul a pierdut mulți jucători, iar echipa nu mai este cea din sezonul trecut, >Nicolae Dică își avertizează jucătorii că nu vor avea parte de un meci ușor și a lăsat de înțeles că va menaja mai mulți jucători.

”Vom întâlni campioana României, o echipă care a schimbat foarte mulți jucători. Nu a avut un început foarte bun de campionat, dar sunt o echipă cu jucători dornici de performanță și ne va aștepta un meci foarte greu mâine. Sunt o echipă care controlează foarte mult jocul, dar eu cred că putem să câștigăm acest joc.

MIN. 32, 1-0 Viitorul! Eric a deschis scorul cu o execuţie de senzaţie – şut de pe loc, de la aproximativ 25 de metri. 
 

UPDATE> Nicolae Dică a ales ca în această seară să-i debuteze pe portarul de 18 ani Andrei Vlad și pe fundașul central Bogdan Planici.

Echipele de start:

FCSB: Andrei Vlad – Enache, Planici, Bălașa, Momcilovici – Pintilii, J. Morais – Man, Budescu, Fl. Tănase – Alibec

Viitorul: Rîmniceanu – Lopez, Țîru, Horj, Cr. Ganea – Cicâldău, Mladen, Vînă – Eric de Oliveira, Țucudean, Chițu

Trupa lui Hagi nu se află deloc într-o formă foarte bună și în acest moment ocupă locul 10, cu 8 puncte. De partea cealaltă, roș-albaștrii au 18 puncte și se află la o lungime în spatele liderului CFR Cluj.


Nu au nicio clauză în contract să nu joace cu Viitorul, veți vedea mâine ce va fi. Eu am o strategie pentru aceste jocuri și cu siguranță unii din ei nu vor fi în lot. Jucăm din 3 în 3 zile și este foarte greu să folosești același 11 mereu și voi fi nevoit să schimb anumiți jucători de la meci la meci”, a declarat Nicolae Dică, în conferința de presă premergătoare meciului cu Viitorul.

Tehnicianul roș-albaștrilor a dezvăluit că va menaja mai mulți jucători la meciul cu echipa lui Gică Hagi și a lăsat de înțeles că jucătorii veniți de la Viitorul nu vor face parte din lot, așa cum, de altfel, a anunțat și Gigi Becali.

”Jucătorii de la Viitorul au fost și la echipa națională, au jucat două meciuri, vineri și luni, și am considerat ca unii din ei să nu facă parte din lotul pentru meciul cu Viitorul.

Oricine intră pe teren trebuie să dea totul pentru a câștiga jocul cu Viitorul, dar și cel cu Plzen. Atâta timp cât sunt la Steaua înseamnă că au valoare și trebuie să demonstreze asta pe teren”, a mai spus Dică.

În sezonul precedent cele doua echipe s-au luptat pentru titlu până în ultima etapă, iar câștig de cauză a avut echipa lui Gică Hagi. Ulterior cei de la FCSB au mers la TAS considerând că decizia LPF de a da titlul celor de la Viitorul nu a fost corectă, cele două echipe terminând la egalitate de puncte, dar Tribunalaul de Arbitraj Sportiv nu a schimbat decizia Ligii, astfel că duelul din acest weekend se anunță unul destul de încins.

B va întâlni în această seară Viitorul. Meciul se va disputa de la ora 20:30, la Ovidiu, și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1. Pentru partida contra campioanei din sezonul precedent, Dică nu va putea conta pe foștii jucători de la echipa lui Gică Hagi, Romario Benzar și Dragoș Nedelcu. Ținând cont de faptul că FCSB va juca în perioada următoare din 3 în 3 zile, tehnicianul se vede nevoit să schimbe jucătorii din primul 11 de la meci la meci.

Cei doi vor fi menajați deoarece au jucat câte 90 de minute în meciurile disputate de echipele naționale. În schimb, cel de-al treilea jucător venit de la Viitorul în această vară, Florinel Coman, va fi în lot pentru meciul cu fosta sa echipă și ar putea să-și facă debutul în formația pregătită de Nicolae Dică.

„Coman nu este încă sută la sută, are nevoie de timp, nu a făcut perioada de vară cu Viitorul, dar este pe drumul cel bun”, spunea Dică, în conferința de presă premergătoare partidei cu trupa lui Hagi.

La FCSB va putea debuta în această seară și ultimul transfer al roș-albaștrilor, Bogdan Planic. Fundașul central adus de la Vojvodina s-a pregătit în ultimele două săptămâni sub comanda tehnicianului de 37de ani, iar acesta consideră că jucătorul de 25 de ani este pregătit să debuteze și cel mai probabil va fi titular alături de Bălașa, revenit după o accidentare.

„Planic se antrenează de două săptămâni cu noi și este bine, nu putem compara situația sa cu cea a lui Artur Jorge”, susține Dică.

În absența lui Benzar, postul de fundaș dreapta va fi ocupat de Enache, iar faptul că va lipsi Nedelcu face ca Man să fie jucătorul U21 pe care-l va folosi Dică. Cel mai probabil, lângă Pintilii va juca Morais, deși antrenorul roș-albaștrilor poate apela acolo și la Filipe Teixeira. În spatele vârfului, Alibec, va fi mai mult ca sigur Budescu, iar pe partea stângă va fi Florin Tănase.

Revine și Pintilii, care în runda precedentă a fost învoit pentru a merge la o nuntă, înainte de acțiunea echipei naționale.

Cum ar putea arăta FCSB cu Viitorul

Niță – Enache, Bălașa, Planic, Momcilovic – Pintilii, Morais – Man, Budescu, Tănase – Alibec.

Meciul va fi unul special pentru Nicolae Dică. Acesta se află la primul meci ca tehnician împotriva fostului său antrenor, Gică Hagi. „Mai am notițele pe care le-am luat de la el și le-am folosit și eu la echipele unde eu am fost antrenor principal”, a dezvăluit Nicolae Dică, înaintea meciului cu Viitorul.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un meci foarte greu cu FC Viitorul, chiar dacă formaţia campioană a pierdut mai mulţi jucători în ultima perioadă. VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Schimbări multe la Viitorul 

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT ”Întâlnim campioana României, o echipă care a schimbat foarte mulţi jucători în acest sezon. Nu au avut rezultatele pe care le aşteptau în acest debut de campionat, dar şi aşa sunt o echipă cu mulţi jucători tineri, ambiţioşi, care îşi doresc să facă performanţă. Ne va aştepta un meci foarte greu. Au schimbat foarte multe sisteme de joc în acest început de campionat, i-am urmărit în majoritatea meciurilor, sunt jucători de la mijlocul terenului în sus care pot face diferenţa. E o echipă căreia îi place posesia, să controleze cât mai mult jocul. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi să reuşim să câştigăm”, a declarat Dică.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT ”Am făcut o partidă bună cu Botoşaniul, dar jucăm din trei în trei zile şi este foarte greu să foloseşti acelaşi ’11’ la trei zile, pentru că noi avem în 21 de zile 7 meciuri. Se acumulează oboseală foarte mare, încărcătură mare la jocuri şi voi fi nevoit să schimb anumiţi jucători de la meci la meci”, a precizat Nicolae Dică.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Fără clauze pentru foștii jucători ai lui Hagi

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Tehnicianul a afirmat că nu are cunoştinţa ca fotbaliştii aduşi vara aceasta de la Viitorul (Nedelcu, Romario Benzar şi Coman) să aibă o clauză conform căreia să nu poată juca împotriva fostei lor echipe: ”Eu ştiu că jucătorii veniţi de la Viitorul nu au nicio clauză în contract, dar am o strategie pentru aceste şapte jocuri şi cu siguranţă unii dintre ei nu vor fi în lot. Ei au jucat şi la echipa naţională şi nu vor fi în lot pentru acest meci”.

Dică a subliniat că echipa nu va trata diferit meciurile de campionat cu CFR şi Dinamo faţă de cele din Europa League: ”Obiectivul nostru este să mergem în primăvara europeană, oricine va intra pe teren va trebui să dea totul ca să câştigăm meciul cu Plzen”.

”Cunosc foarte bine Viitorul, am jucat acolo doi ani şi jumătate, cunosc filosofia d-lui Hagi, am fost coleg cu mulţi jucători. Au pierdut mulţi jucători în această perioadă, dar acolo mereu sunt jucători care vin de la centrul de copii şi juniori cu dorinţă şi un plus la echipa mare şi ne va aştepta un joc foarte greu. Sunt campioana României şi trebuie să-i respectăm”, a mai pus Nicolae Dică.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT A învățat de la Hagi

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Fostul internaţional a recunoscut că a învăţat multe lucruri de la Hagi: ”Sunt lucruri pe care le făceam cu Hagi la Viitorul pe care le-am pus şi eu în practică la echipele pe care le-am antrenat”.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Antrenorul vicecampioanei a comentat şi variantele tactice pe care le poate aborda acum după ce FCSB a efectuat mai multe transferuri: ”M-am gândit la mai multe sisteme de joc când am venit la Steaua, dar depindem foarte mult de regula Under-21 şi aveam puţine soluţii. Acum prin venirile lui Coman, Nedelcu, portarul Vlad, Man, (Daniel) Benzar avem soluţii mai multe pe poziţia sub 21 de ani şi se pot folosi şi alte sisteme. Momentan am jucat în 4-2-3-1, care a fost OK în multe momente şi nu aş vrea să schimb acum sistemul”.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT Şi în virtutea conflictului dintre FCSB şi FC Viitorul din sezonul trecut, în privinţa titlului de campioană, care a ajuns până al TAS, Dică a afirmat: ”Toate echipele pe care le întâlnim au ambiţii foarte mari când joacă împotriva noastră. Cu siguranţă cei de la Viitorul vor avea o ambiţie foarte mare să ne bată”.

VIITORUL-FCSB (STEAUA) LIVE ONLINE STREAM DIGISPORT FC Viitorul Constanţa şi FCSB se vor întâlni sâmbătă, de la ora 20,30, la Ovidiu, în etapa a noua a Ligii I.