Viitorul summit Ucraina-UE va avea loc la Kiev

Noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk şi şeful statului ucrainean, Petro Poroşenko, au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, ca viitorul summit Ucraina-UE să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie la Kiev, a anunţat miercuri serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene, potrivit agenţiei Unian, citată de Agerpres.

03 dec. 2014, 16:51
Viitorul summit Ucraina-UE va avea loc la Kiev

„Preşedintele Poroşenko şi preşedintele Tusk au convenit ca cel de-al 17-lea summit Ucraina-UE să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie la Kiev”, se precizează într-un comunicat.

În cadrul convorbirii telefonice, Petro Poroşenko şi Donald Tusk au evocat de asemenea posibilităţile pentru viitoarele întrevederi bilaterale, în special pentru o vizită la Bruxelles a preşedintelui ucrainean la mijlocul lunii decembrie, cu ocazia reuniunii Consiliului European şi a summitului Partidului Popular European.

Citeşte şi TREI PERSONALITĂŢI l-ar putea INFLUENŢA pe Putin. Preşedintele e PREGĂTIT SĂ MOARĂ odată cu Rusia

Comisia Europeană a anunţat anterior că a acordat o nouă tranşă de 500 de milioane de euro din ajutorul promis Ucrainei, în schimbul implementării reformelor necesare, în contextul în care Kievul are de marţi un nou guvern prooccidental.

În total, Uniunea Europenă va acorda Ucrainei, ţară cu care a semnat un acord de asociere, 1,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, prin intermediul programului său de asistenţă macroeconomică.