Viitorul va juca împotriva Gent în Europa League, a scăpat de echipa lui Boloni

Curtea belgiană de arbitraj sportiv a decis că Mechelen nu are voie să evolueze în cupele europene, Standard îi va lua locul în grupe, Antwerp va urca și ea, iar Gent va evolua cu Viitorul.

17 iul. 2019, 12:52
Viitorul va juca împotriva Gent în Europa League, a scăpat de echipa lui Boloni

UPDATE. UEFA nu a dorit să comenteze decizia Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) de a exclude echipa KV Mechelen din Europa League, ceea ce ar face ca FC Viitorul să nu mai joace cu Royal Antwerp în turul 2 preliminar al acestei competiţii, forul fotbalistic european indicând că „nu va întârzia” să ia o hotărâre în acest caz, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Un meci trucat, Mechelen – Beveren, jucat pe 11 martie 2018 în elita belgiană, dă peste cap din nou cupele europene. Afectând și participarea Viitorului în C2.

Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) a decis că Mechelen nu va juca în acest sezon în Europa League, astfel că Antwerp nu va mai fi adversara Viitorului în turul 2 preliminar al acestei competiţii, susţine radioteleviziunea belgiană (RTBF) şi Le Soir.

CBAS a luat miercuri a doua decizie în cadrul procedurii disciplinare împotriva clubului KV Mechelen şi a unor persoane implicate în scandalul meciului Mechelen – Waasland-Beveren, ce a avut loc pe 11 martie 2018, meci suspectat că a fost trucat.

Tribunalul belgian decisese pe 10 iulie că Mechelen nu poate fi retrogradată, dar nu se pronunţase în privinţa vinovăţiei şi a sancţiunilor. Miercuri, CBAS s-a pronunţat şi a confirmat decizia camerei de apel a comisiei de litigii a Federaţiei Belgiene de Fotbal (URBSFA): KV Mechelen şi patru oficiali ai săi au fost găsiţi vinovaţi de acte de falsificare a competiţiei.

CBAS a hotărât că Mechelen va putea juca în prima divizie, dar este exclusă din Cupa Belgiei şi Europa League. Echipa din Mechelen, câştigătoare a Cupei Belgiei, îşi câştigase dreptul să evolueze în grupele Europa League.

Federaţia belgiană va informa UEFA şi va face tot ce-i stă în putinţă pentru a păstra cele cinci locuri în cupele europene pentru cluburile belgiene. UEFA va aplica propria sa procedură disciplinară. Este posibil ca forul fotbalistic european să retragă un loc Belgiei în Europa League.

Federaţia din Belgia speră că UEFA o va autoriza pe Gent să joace în Europa League în locul lui Mechelen. Dacă UEFA va autoriza acest lucru, atunci Gent o va întâlni pe Viitorul Constanţa în turul 2 preliminar al Europa League (25 iulie şi 1 august). Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va disputa turul 3 preliminar al acestei competiţii, iar Standard va fi prezentă în faza grupelor. Gent a trecut de Viitorul, în 2016, în Europa League, cu 5-0 şi 0-0.