Vijeliile au făcut ravagii în România. Bilanţ teribil, 35 de acoperişuri smulse de vânt, 13 maşini avariate, două drumuri blocate

Publicat: Joi, 14 Noiembrie 2019 09:02 // Actualizat: Joi, 14 Noiembrie 2019 09:12 // Sursa: romaniatv.net

Vântul puternic a produs pagube în judeţele Braşov, Hunedoara şi Sibiu, 35 de acoperişuri fiind desprinse, 7 copaci fiind doborâţi pe carosabil, iar două panouri publicitare fiind rupte. au fost avariate 13 autoturisme iar 2 drumuri naţionale au fost blocate de copacii căzuţi pe carosabil.

"La nivel naţional au fost înregistrate efecte de vreme rea în patru localităţi din judeţele Braşov, Hunedoara şi Sibiu, unde s-a intervenit pentru degajarea a 35 de acoperişuri desprinse, 7 copaci căzuţi pe carosabil, 2 panouri publicitare rupte, fiind avariate 13 autoturisme. De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 2 drumuri naţionale ( DN 1 şi DN 73A/BV ) din cauza copacilor căzuţi pe carosabil",anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Totodată, pentru avertizarea populaţiei din zonele aflate sub efectul atenţionărilor meteorologice COD ROŞU şi COD PORTOCALIU au fost transmise 15 mesaje prin sistemul RO-ALERT, în judeţele Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu.

"În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţele Braşov, Hunedoara şi Sibiu au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. La nivel naţional au fost emise 29 atenţionări/avertizări meteorologice care vizau intensificări ale vântului în zona de munte şi în sudul Banatului. (...) Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează şi orele următoare, unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce efecte. Totodata, evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizata de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care sa asigure eficientizarea misiunilor de raspuns", precizează ISU.

ISU reaminteşte populaţiei ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuinţe sau alte spaţii închise care le pot asigura protecţia. De asemenea, recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H