Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa UE: „Bruxelles-ul nu e şeful nostru”

Premierul ungar Viktor Orban refuză să considere Uniunea Europeană drept șef al Ungariei şi s-a lansat într-un nou atac public la adresa forului de la Bruxelles.

01 aug. 2022, 23:44
Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa UE: „Bruxelles-ul nu e şeful nostru”

„Bruxellesul nu este șeful nostru. Suntem o națiune maghiară independentă, suverană”, a transmis Viktor Orban, într-o postare pe Facebook. Potrivit premierului maghiar, țara participă la deciziile comune și, dacă acestea nu sunt potrivite pentru Budapesta, vorbește deschis despre asta şi îşi exprimă opiniile.

Orban a menționat că Uniunea Europeană nu este la Bruxelles, ci la „ Viena , Budapesta, Varșovia , Berlin și Madrid ”. „Aceasta este o problemă foarte importantă. Nu vreau să mă cert cu alți europeni, dar vreau să adaug propriile noastre opinii la soluția paneuropeană”, a scris el. Prin urmare, Ungaria participă la fiecare decizie, își exprimă opinia și își exprimă poziția în caz de dezacord.

Citeşte şi Avertisment apocaliptic de la Ursula von der Leyen, pentru toţi cetăţenii Europei: „Să ne pregătim pentru situaţia cea mai rea”

Viktor Orban este în centrul unui uriaş scandal la nivel european în urma unor declaraţii făcute în urmă cu 10 zile în România, când a comparat cererile europene de economisire a gazelor cu Holocaustul. El a criticat apelurile Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze, menționând că habar nu are cum se poate face acest lucru, dar Germania are, evident, propriul „know-how”.

Și, în plus, dacă nu funcționează și cineva nu are suficient gaz, acesta va fi luat de la cei care îl au. Așadar, ceea ce face Comisia Europeană nu este să le ceară germanilor să nu închidă ultimele două sau trei centrale nucleare care mai funcționează, pentru că acestea produc energie ieftină, ci să le lase să le închidă, iar dacă rămân fără energie, vor lua gazul de la noi, care îl avem, pentru că îl avem înmagazinat. Acest lucru se numește Einstand în limba maghiară, după cum am aflat de la băieții de pe strada Paul (confiscare, furt n.n.). Ne putem pregăti pentru asta„, a mai spus premierul maghiar.

Citeşte şi Kelemen Hunor o face praf pe Ursula von der Leyen: „E o problemă cu oamenii care iau deciziile la nivelul UE!”