Viktor Orban atacă Occidentul. Premierul Ungariei invită România într-o nouă Uniune în Europa

Publicat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 23:18 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 23:21 // Sursa: romaniatv.net

România trebuie să se alăture Ungariei într-un proiect care urmărește construirea unei noi Europe Centrale, a fost mesajul premiarului maghiar Viktor Orban la evenimentul "Libertate '89", organizat la Timişoara de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Viktor Orban a lansat un mesaj ameninţător pentru Bruxelles şi i-a invitat pe români să se alăture construcției unei noi Europe Centrale, care să fie una dintre cele mai competitive zone din lume!

"În anul 1956, românii au fost cei care au sprijinit mişcările populaţiei din Ungaria, care s-a revoltat împotriva sistemului comunist. Corecţia comunismului nu este posibilă decât prin revolta popoarelor. Popoarele din Europa Centrală au ştiut că libertatea nu o vor primi niciodată ca un dar de la marile puteri. Dacă i-am fi aşteptat pe occidentali, am fi în continuare sub ocupaţia trupelor sovietice, dar noi am vrut viaţă liberă.

În calitate de premier al Ungariei spun că văd şanse nemaipomenite ca în viitor românii şi maghiarii să aibă ţeluri comune. Noi, maghiarii, vrem să ieşim din acea situaţie în care să fim în linia a doua a Europei. Vrem să ne numărăm printre ţările europene unde este cel mai bine să trăieşti, să munceşti. Noi, maghiarii, credem că acest ţel poate fi mai uşor de înfăptuit împreună decât de unul singur.

Suntem gata ca împreună cu românii să construim o nouă Europă Centrală, care să fie una dintre cele mai competitive din lume. Oraşele să fie legate prin cale ferată rapidă, cu locuri de muncă", a spus Viktor Orban.

Alături de Viktor Orban au mai participat la eveniment preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Laszlo Tokes şi alte personalităţi politice.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Europa Centrală Libertate 89 Timişoara Viktor Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 14:16
Răspunde | Votează email 0 email
Caiaqfluc
Nu va plac ciobanii sau comentariul meu??Democratilor!!!
15 dec 03:03
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
După ce s-a îmbuibat porcu de la Europa Utopică
Acuma dă strechea prin curtea românului de parcă nu-l văzusem la scară microscopică!

https://oamenicasobolani.wordpress.com/

Tot așa cu lingăi la Marele Blid care apoi se ling pe dește că s-au îmbuibat cum nici n-ar fi îndrăznit să viseze
Și mai au și-un know-how pentru care să spioneze nu s-au mai spetit, așa că, cu inepții stau vestul să-l piseze!
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H