Viktor Orban îl laudă pe Donald Trump pentru iniţiativa acestuia de a pune capăt multilateralismului

Premierul ungar, Viktor Orban salută ”sfârşitul multilateralismului” anunţat de noul preşedinte al SUA, Donald  Trump, cu ocazia învetirii în funcţie, prin politica ”America first”.

23 ian. 2017, 13:47
Viktor Orban îl laudă pe Donald Trump pentru iniţiativa  acestuia de a pune capăt multilateralismului

Orban salută ”sfârşitul multilateralismului” anunţat de Trump la învestire prin politica ”America first”

Premierul ungar Viktor Orban apreciază că poziţia noului preşedinte american Donald Trump potrivit căreia toate ţările au dreptul să-şi pună propriile interese pe primul plan este fraza-cheie a discursului de învestire, relatează The Associated Press.

Orban interpretează declaraţia lui Trump drept ”sfârşitul multilateralismului” şi ca pe o permisiune ca Ungaria să se plaseze, de asemenea, pe ea însăşi pe primul plan.

Premierul ungar este unul dintre primii susţinători ai lui Trump şi i-a lăudat politicile pe care le-a anunţat vineri, la învestire.

 Şeful Executivului de la Budapesta a sugerat luni, la o conferinţă economică organizată de către Banca Naţională a Ungariei, că Francois Fillon, un conservator, este candidatul său favorit să devină viitorul preşedinte al Franţei şi că îi susţine propunerea cu privire la înfiinţatrea unei noi alianţe militare în Europa.

În opinia populistului premier ungar, această nouă alianţă ar putea spori încrederea Europei în ea însăşi şi capacitatea de a negocia cu toate părţile, incliusiv cu Rusia.