Viktor Orban l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile din România

Premierul ungar Viktor Orban l-a felicitat joi pe noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi le-a mulţumit etnicilor maghiari din România pentru că 'au avut curajul să participe la o astfel de luptă, sporind în acest fel calitatea politici româneşti', transmite agenţia MTI.

20 nov. 2014, 15:20
Viktor Orban l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile din România

În cadrul unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare, Orban, vorbind despre alegerile din Bazinul Carpatic din 2014, a spus că etnicii maghiari şi-ar putea creşte reprezentarea şi i-a felicitat în context pe ungurii din Vojvodina pentru că au un partid la guvernare, relatează Agerpres.

De asemenea, el a făcut o trimitere elogioasă la Laszlo Brenzovics, şeful Federaţiei Culturale Ungare din Transcarpatia, care a obţinut un loc în Parlamentul ucrainean.

Cu aceeaşi ocazie, şeful executivului de la Budapesta le-a cerut aliaţilor ţării sale să promoveze interesele Ungariei, explicând că aceste interese sunt ‘pacea, securitatea energetică şi oportunităţile comerciale’.

El a insistat că Ungaria şi-a respectat întotdeauna obligaţiile internaţionale ‘fără nicio ezitare’, dând ca exemple contribuţia ungară la misiunea NATO din Afganistan şi faptul că ţara sa ‘a mers în Irak la cererea Statelor Unite ale Americii’.