Viktor Orban, la Băile Tuşnad: Dacă nu vom câștiga alegerile, putem pierde absolut tot UPDATE

Viktor Orban, premierul Ungariei, participă sâmbătă la conferința 'Europa Centrală, un punct sigur!?', organizată în cadrul Universității de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tușnad.

22 iul. 2017, 07:54
Viktor Orban, la Băile Tuşnad: Dacă nu vom câștiga alegerile, putem pierde absolut tot UPDATE

UPDATE Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară ‘Tusvanyos’ de la Băile Tușnad, că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în țara vecină au și o ‘miză europeană’.

Viktor Orban a menționat că, prin măsurile luate, Ungaria a reușit să înfrâneze valul de migrație către Europa și, în context, a subliniat că atât timp cât el va fi premier și va conduce partidul de guvernământ, gardul ridicat la granița Ungariei ‘va rămâne acolo unde e’.

Orban și-a continuat ideea spunând că ‘se aud voci’ potrivit cărora dacă socialiștii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard și vor lăsa emigranții să intre în Ungaria și în Europa, deci, vor ‘ajuta la acel proces de amestecare a populației autohtone europene cu cea musulmană’.

Premierul Ungariei a susținut că există anumite ‘puteri’ care vor să slăbească și să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraționist, făcând trimitere directă la simpatizanții magnatului George Soros și la ‘birocrații de la Bruxelles’.

Viktor Orban a afirmat că de la Tratatul de la Trianon, semnat în anul 1920, Ungaria nu a fost niciodată până acum atât de aproape de a deveni o ‘țară puternică, mândră și stabilă’ și de a-și ‘recăpăta aprecierea de sine’.

‘Dacă nu vom câștiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat și am muncit în anii trecuți, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. (…) Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin (…), care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte’, a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori.

În opinia sa, nu numai Ungaria va avea de pierdut, ci și maghiarii din afara granițelor acestei țări, care nu vor mai beneficia de sprijinul pe care l-au primit până acum de la Budapesta.

‘Vreau să vă rog să vă înregistrați și să participați la alegeri. Nu stați pe tușă, intrați pe teren, pentru că aveți un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce privește rezultatul alegerilor din Ungaria’, a mai spus Viktor Orban, la finalul Universității de vară „Tusvanyos”.

 

La eveniment vor fi prezenți și Laszlo Tokes, președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania, și Németh Zsolt, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, în calitate de moderator, potrivit programului postat pe pagina de internet a Universității.

Nemeth Zsolt (FIDESZ) a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Budapesta, că se așteaptă ca Viktor Orban să discute despre diferitele dileme, care au legături între ele, cu care se va confrunta Europa în viitor.

Potrivit acestuia, evenimentul va reprezenta și o platformă excelentă pentru discuții și răspunsuri la conceptul președintelui american Donald Trump, dezvăluit recent, privind necesitatea reînnoirii pe bază de valori a Occidentului.

Nemeth a mai spus că, la forum, Ungaria își va prezenta, în calitate de președinte în exercițiu al Grupului de la Vișegrad, propriile valori în fața celorlalte trei țări membre ale grupului ? Republica Cehă, Slovacia și Polonia ? , în scopul creării unui teren comun.

Universitatea ‘Tusvanyos’, ajunsă la cea de-a 28-a ediție, este cea mai importantă tribună politică informală a liderilor maghiari din România și Ungaria și se desfășoară anul acesta în perioada 18-23 iulie.

Evenimentul este organizat Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) și Fundația Pro Minoritate.


loading...