Viktor Orban şi Gheorghe Hagi, despre meciul Ungaria-România

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României, Gheorghe Hagi, au participat la o conferinţă de presă comună, desfăşurată joi la Budapesta, cu ocazia lansării turneului internaţional de juniori "Puskas - Suzuki Cup 2013", la care participă şi echipa Academiei Hagi.

21 mart. 2013, 17:00
Viktor Orban şi Gheorghe Hagi, despre meciul Ungaria-România

În cadrul întâlnirii cu ziariştii a fost abordat şi subiectul referitor la partida dintre selecţionatele Ungariei şi României, din preliminariile Cupei Mondiale 2014, programată vineri seara la Budapesta, care se va disputa cu porţile închise, din cauza unei sancţiuni aplicate de UEFA, ca urmare a manifestărilor rasiste ale suporterilor maghiari la meciul amical cu Israelul, scrie Agerpres.

Întrebat dacă va fi prezent pe stadion la jocul cu România, Viktor Orban a precizat: „Aş putea să mă strecor, dar nu ar fi corect„. La rândul sau, Gheorghe Hagi a afirmat că se aşteaptă la un meci de calitate, adăugând că nu are obiceiul să dea pronosticuri. Hagi şi-a exprimat regretul că tribunele vor fi goale, deoarece „un meci de fotbal este un spectacol, iar un spectacol are nevoie de spectatori”.

Fostul jucător al echipelor FC Barcelona, Real Madrid şi Galatasaray Istanbul a mai spus că vineri se va impune echipa care va avea o apărare mai bună. „Să câştige cel mai bun” a adăugat fostul internaţional român.

Pe de altă parte, Gheorghe Hagi a apreciat investiţiile făcute în fotbalul maghiar, exprimându-şi speranţa că şi România va urma acest exemplu.

Peste patru-cinci ani, investiţia de aici va aduce rezultate în fotbalul maghiar, iar dacă noi vom dormi în continuare, Ungaria va depăşi România la fotbal„, consideră Hagi, care a accentuat că în domeniul sportului investiţiile merită să fie făcute pe termen mediu şi lung.

Viktor Orban este de părere că „o ţară va deveni ceea ce este tineretul ei”, explicând că acesta este motivul pentru care guvernul pe care îl conduce acordă o atenţie sporită sportului.

Sportul este un domeniu în care tinerii îşi propun ţeluri prin care se depăşesc pe ei înşişi, iar prin curaj, talent şi răbdare pot atinge limite de nebănuit„, a mai spus premierul ungar.