Viktor Orban susţine că miza alegerilor din Ungaria este dacă se va implica sau nu în războiul din Ucraina: „Războiul distruge, pacea construieşte”

Prim-ministrul ungar Viktor Orban consideră că cea mai mare miză la alegerile parlamentare de duminică este dacă Ungaria se implică sau nu în război.

30 mart. 2022, 09:37
Viktor Orban susţine că miza alegerilor din Ungaria este dacă se va implica sau nu în războiul din Ucraina: „Războiul distruge, pacea construieşte”

Orban a publicat marţi un clip video de campanie pe pagina sa de Facebook, în care susţine că implicarea Ungariei în războiul din Ucraina, chiar şi prin sancţiuni împotriva Rusiei, cum ar fi închiderea conductei de gaz, ar însemna ruinarea Ungariei, lucru care nu ar ajuta pe nimeni.

“Ajutorul nostru nu este ajutor, dacă ne ruinăm, chiar dacă inima noastră bate pentru ucraineni. Nu ajută dacă Ungaria dă faliment între timp”, spune Viktor Orban.

„Solicitarea ucrainenilor şi a stângii din Ungaria să închidem pur şi simplu conductele de energie care vin din Rusia nu poate fi îndeplinită, pentru că ne-am ruina pe noi înşine. Mă îndoiesc că am ajuta pe cineva făcând aceasta. În momentul acesta, cea mai mare miză a alegerilor: războiul distruge, pacea construieşte, întrebarea este dacă ne implicăm în război sau nu.”, a adăugat Orban, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Şefa misiunii ONU din Ucraina, estimare cutrmurătoare a numărului victimelor din Mariupol: „Ar putea fi mii de morţi, victime civile”

Nu este prima dată când Viktor Orban leagă subiectul alegerilor din Ungaria de cel al războilui din Ucraina.

Ungurii ştiu că „cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-i eviţi”, a declarat sâmbătă premierul ungar, la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg (sud-vest) care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite MTI.

„Cu cât suntem mai puternici, cu atât sunt mai mici şansele să fim atraşi în război”, a adăugat atunci Orban.

Citeşte şi: Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei: Ucraina nu este naivă, lăsaţi armele imediat!