VIKTORIA PLZEN – PETROLUL 1-4. Calificare în stil de mare echipă a Petrolului, în play-off-ul Ligii Europa

VIKTORIA PLZEN - PETROLUL1-4. Adi Mutu şi Filipe Teixeira au fost eroii Petrolului în meciul de la Plzen, fiecare reuşind câte un gol şi o pasă de gol. Ploieştenii au câştigat la scor şi vor fi vineri în urne la Nyon, unde va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din play-off. Din ţara noastră mai sunt calificate Astra Giurgiu, tot în play-off-ul Ligii Europa, şi Steaua, în play-off-ul Ligii Campionilor.

07 aug. 2014, 07:20
VIKTORIA PLZEN – PETROLUL 1-4. Calificare în stil de mare echipă a Petrolului, în play-off-ul Ligii Europa

VIKTORIA PLZEN – PETROLUL LIVE VIDEO DIGI SPORT 1-4. Petrolul Ploieşti s-a calificat spectaculos în faza play-off a Ligii Europa, după ce i-a învins pe cehii de Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (3-1), joi, pe stadionul Struncovy Sady, în manşa a doua a turului trei preliminar.

Petrolul a făcut un joc de excepţie, atât în apărare, cât şi în atac, şi a marcat prin Filipe Teixeira (20), Adrian Mutu (38), Pablo De Lucas (43) şi Toto Tamuz (69), golul gazdelor fiind semnat de Vaclav Pilar (40). Cehii erau favoriţi după remiza din prima partidă, de la Ploieşti, 1-1.

Click aici pentru a vedea Viktoria Plzen – Petrolul

Min. 69 GOOOL Petrolul, Toto Tamuz înscrie, din pasa lui Filipe Teixeira!

Min. 43 GOOOL Petrolul! De Lucas a majorat diferenţa, din pasa lui Mutu, ploieştenii sunt ca şi calificaţi în play-off-ul Ligii Europa!

Min. 40 Pilar reduce din diferenţă, pentru cehii, care trebuie să mai înscrie totuşi de două ori pentru a elimina pe Petrolul. 2-1 pentru formaţia noastră!

Min. 38 GOOOL Petrolul! Adi Mutu majorează diferenţa, cu un şut senzaţionali de la 25 de metri! 2-0 pentru Petrolul!

Min. 20 GOOOL Petrolul! Teixeira a deschis scorul, reluând printre picioarele lui Kozacik o minge centrată din lovitură liberă de De Lucas! Viktoria Plzen – Petrolul 0-1!

Componenţa formaţiilor:

Viktoria: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava, Horvath – Petrzela, Kolar, Pilar – Bakos.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Nepomuceno, Mutu, Teixeira – Tamuz.

Petrolul Ploiești, întâlnește, în deplasare, Viktoria Plzen (în tur 1-1), în manșa secundă a turului trei preliminar din Europa League, de la ora 21:00.

Ploieștenii au ajuns la patru meciuri fără eșec în toate competițiile, însă remiza din tur îi avantajează pe cehi, care stau la adăpostul golului înscris în deplasare.

Mai mult, Viktoria a pierdut un singur meci din ultimele 12 disputate acasă în această competiție, reușind opt victorii în acest interval.

Anul trecut însă, Petrolul a reușit o victorie senzațională în Europa League pe terenul celor de la Vitesse, echipă ce era net favorită la victorie.

ECHIPELE PROBABILE

Plzen (4-2-3-1): Kozacik – Reznik, Prochaza, Hubnik, Limbersky – Horava, Horvath – Petrzela, Vanek, Pilar – Bakos

Petrolul (4-2-3-1): Pecanha – Alcenat, Hoban, Geraldo, Fanchone – Marinescu, De Lucas – Teixeira, Albin, Nepomuceno – Tamuz

VIKTORIA PLZEN – PETROLUL LIVE VIDEO DIGI SPORT: Ce spune Lucescu jr

Răzvan Lucescu: ”Va fi un meci interesant, deschis oricărui rezultat. În urma egalului de la Ploiești, gazdele pleacă drept favorite. Meciul de la Ploiești ne-a demonstrat că cehii sunt puternici, dar că și noi am pus probleme. Mâine, cu încredere și entuziasm, putem învinge. Avem doar de câștigat, adversarul are nume în Europa, ar fi o mare performanță să ne calificăm”, a declarat Răzvan. 

Mergând pe aceeași idee, Lucescu a mai spus: ”La Ploiești am făcut greșeli, dacă nu le repetăm avem șanse mari de calificare. Va fi meci cu ritm deosebit, ridicat, ambele echipe sunt construite pentru astfel de jocuri. Și Viktoria și Petrolul au calitate, mă aștept să fie un meci cu multe faze de poartă, dinamică ridicată, un joc spectaculos! Va trebui să fim atenți când avem balonul, să nu facem greșeli simple care nasc contratacturi priculoase, aici am văzut principala lor forță. Au un joc în viteză, foarte direct”, a continuat ”Il Luce”. 

Făcând un corolar al răspunsurilor la chestionările venite din partea jurnaiștilor s-au mai desprins câteva idei ale coach-ului “lupilor”:“Trebuie să fim foarte atenți pe faza de apărare, să nu le dăm spații, să recuperăm mingea și se creăm pericol când ei sunt în atac! Astea sunt meciurile care scot din tine totul, fiecare dintre părți, antrenor sau jucători, trebuie să dea totul! Am făcut 1-1 cu Dusan Uhrin, de două ori, în Europa, dar e greu de pronosticat ce va fi. Detaliile vor face mâine diferența! Suntem obligați să marcăm pentru a merge mai departe, avem calitatea necesară să o facem!”.

Ovidiu Hoban: ”Plzen e sub Vitesse Arnhem!” 

La rândul său, internaționalul Petrolului, Ovidiu Hoban, a declarat: “Ne așteaptă un meci greu, cu încărcătură deosebită, numai că noi suntem concentrați și conștienți pentru a nu mai repeat greșelile din meciul de la Ploiești! Dacă le vom face ne va costa calificarea, asta este sigur!” 

Provocat să facă o paralelă între olandezii de la Vitesse și cehii din Plzen, “petrolistul”a spus:”După părerera mea, echipa olandeză Vitesse Arnhem – cu care “lupii au remizat, 1-1, la Ploiești și au câștigat, 2-1, în deplasare) – era mai puternică decât Plzen! Așa că, una peste alta, eu cred în calificare! Sigur că avem forța să marcăm, nu-mi fac probleme”, a declarat Ovidiu, care, cel mai probabil, va juca mâine în poziția de fundaș central. ”Chiar dacă Mister mă pune fundaș, sau mijlocaș, eu încerc să dau tot ce am mai bun!”, a terminat Hoban.