VIKTORIA PLZEN – STEAUA 1-4! Festival FCSB în Liga Campionilor, care are asigurată calificarea în grupele Europa League

FCSB a învins-o categoric pe Viktoria Plzen, 4-1, în Cehia, și s-a calificat în play-off-ul UEFA Champions League. Echipa roș-albastră are locul asigurat în grupele Europa League și un cec de 10 milioane de euro.    

02 aug. 2017, 06:48
VIKTORIA PLZEN – STEAUA 1-4! Festival FCSB în Liga Campionilor, care are asigurată calificarea în grupele Europa League

Formaţia FCSB a învins, miercuri, în deplasare, scor 4-1 (1-0), echipa cehă Viktoria Plzen, în manşa secundă a turului trei preliminar şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. În tur, la Bucureşti, FCSB şi Viktoria Plzen au încheiat la egalitate, scor 2-2.

VIKTORIA PLZEN – STEAUA 1-4, rezultat final

Min. 79: 4-1, GOOOL Alibec din penalty.

Min. 76: Tanase face 3-1!!!

Min. 71: GOOOL FCSB! Tănase șutează spre poartă, balonul îl lovește pe Hajek și ajunge apoi cu șansă la Teixeira, iar acesta înscrie cu un șut puternic, sub transversală.

Min. 45: VIKTORIA PLZEN – STEAUA 0-1 la pauză.

MIN. 29: GOOOOOOOOL BALASA, din lovitura libera!

Plecat sub formă de împrumut de la FCSB la Apollon Limassol, croatul Antonio Jakolis i-a impresionat pe ciprioți. Atât antrenorul Sofronis Avgousti cât și presa din această țară s-au arătat impresionați de calitățile croatului.

UPDATE Gigi Becali: „Dică va pleca de la Steaua doar când va dori el. Nu pleacă indiferent de rezultatul din această seară” a declarat ÎN EXCLUSIVITATE finanțatorul FCSB-ului pentru Digi Sport.

Echipele de start:

FCSB: Niță – Ov. Popescu, Bălașa, Momcilovici, J. Morais – Pintilii, Teixeira – Enache, Man, Fl. Tănase – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Gnohere, Pleașcă. Achim, Grecu, De Amorim
Antrenor: Nicolae Dică

Viktoria Plzen: Bolek – Reznik, Hejda, Hajek, Havel – Zivulici, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopici – Kremncik
Rezerve: Hruska, Horava, Zeman, Bakos, Cermak, Ivanschitz, Reznicek
Antrenor: Pavel Vrba

Arbitru: Alejandro Hernandez (ESP), Asistenți: Teodoro Sobrino (ESP), José Naranjo (ESP) / Arbitru de rezervă: Ricardo De Burgos (ESP)

 

Pentru meciul de la Plzen, Nicolae Dică nu va putea conta pe cel mai bun om din meciul tur, Constantin Budescu, care s-a accidentat chiar în finalul duelului cu cehii.

VIKTORIA PLZEN – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TVR: Echipe probabile:

Viktoria Plzen: Bolek – Limbersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulici, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopici – Kremncik
Rezerve: Hruska, Mateju, Horova, Zeman, Bakos, Ivanschitz, Renicek
Antrenor: Pavel Vrba

FCSB: Fl. Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici – Pintilii, J. Morais – Teixeira, Fl. Tănase, De Amorim – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, L.Filip, Gnohere, Pleașcă, Achim, Ov. Popescu, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Dică pune presiune pe jucători, înaintea returului cu Plzen, după ce Becali a spus că nu-l poate evalua

SB se află în fața unui meci extrem de important, returul cu Plzen, de a-l cărui rezultat depinde, în mare măsură, și viitorul financiar al echipei. Nicolae Dică (37 de ani) are misiunea de a rezolva calificarea, mai ales că accesul în play-off-ul UCL va asigura automat prezența în grupele Europa League.

Fostul mijlocaș simte că se află în fața unui moment important, de care poate depinde, în mare măsură, și viitorul său profesional pe banca roș-albaștrilor, astfel că a mutat, oarecum, presiunea pe umerii fotbaliștilor.

„Ca jucător, am fost contestat, dar atunci depindeam doar de mine. Reuşeam să demonstrez că ceea ce se spunea despre mine era corect.

Acum, depind de jucători, prin ei pot să ajung un tehnician bun. Ei sunt concentraţi pentru meciul cu Plzen, pentru că ştiu cât de importantă e partida pentru club.

Sunt convins că vom ieşi cu capul sus la finalul confruntării, vom şti că am dat totul”, a spus Dică.

VIKTORIA PLZEN – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TVR: Pentru FCSB, contactul cu Europa nu se va întrerupe total în cazul unei eliminări la Plzen. Vicecampioana va mai avea o șansă, pentru că va fi înscrisă automat în play-off-ul pentru Europa League.

Cu o zi înaintea returului din Cehia, Becali a mai demonstrat încă o dată, dacă era nevoie, că el decide totul la echipa sa, și nu antrenorul.

„Nicolae Dică nu are niciun risc. Nu l-am evaluat. Nu poate fi evaluat după câteva meciuri. Va primi și atribuțiuni după 6 luni, o să pună și căpitani la FCSB.

Meme are atribuțiuni ca ale mele, e imediat sub mine. Eu sunt patron, am niște slujitori”, a spus Gigi Becali, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Victor Pițurcă, unul dintre oamenii care-l cunoaște foarte bine pe Dică, este convins că tehnicianul suferă acum după reacțiile patronului.

„Ar fi păcat pentru Dică. Eu am apucat să vorbesc cu el, era greu să refuze FCSB. Eu ştiu ce e în sufletul lui acum, mai ales că are personalitate. Dar uite ce i se întâmplă acum. Nu spun mai multe, dar cred că e foarte nefericit”, a spus Piţurcă, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

FCSB va susține miercuri un meci de totul sau nimic. Echipa antrenată de Nicolae Dică va întâlni Viktoria Plzen, în returul turului 3 preliminar din Champions League, de la 21:15. În tur scorul a fost 2-2, după ce vicecampioana României a fost condusă de două ori, dar a reușit să revină prin Budescu și Teixeira.

Partida este una extrem de importantă pentru roș-albaștri, dacă trec de cehi asigurându-şi locul în grupele Europa League. Ei vor visa chiar să treacă de play-off-ul Champions League, dar acolo şansele sunt minime, având în vedere că nu vor fi cap de serie. Implicit miza financiară e enormă, iar patronul echipei, Gigi Becali, i-a vizitat pe jucători și le-a promis o primă de calificare în valoare de 30.000 de euro de om.

Gest superb făcut de Pintilii înaintea meciului
Vizita patronului în cantonamentul echipei a lăsat urme. Becali a decis ca Denis Alibec să nu mai fie căpitanul echipei, lucru care l-a supărat pe atacantul de 26 de ani. Acesta nu a fost în lot în meciul din ultima etapă, când s-ar fi dat lovit, conform patronului. „Va fi apt de joc cu Plzen. Şi azi (duminică – n.r.) putea, numai că el e mai supărăcios aşa. E alintat. A văzut că i s-a luat banderola şi a zis „mă doare, nu pot să joc”. Dar nu ne supărăm pe Alibec”, spunea Becali după meciul cu CS U Craiova.

Căpitanul numit de Becai, Mihai Pintilii, a înțeles situația lui Denis Alibec și l-a simțit pe colegul său afectat; astfel că a decis ca în partida de la Plzen să facă un gest superb și să-i dea banderola atacantului de 26 de ani. Mijlocașul speră ca prin acest comportament să-l determine pe Alibec să fie cu gândul doar la meci.

„Dacă Pintilii face acest gest mă bucură enorm. Înseamnă că e prietenie, frăție. Mă bucură mult acest lucru, cum să nu fiu fericit!?”, a declarat Becali, după ce a auzit ce are de gând să facă „Pinti”.

Viktoria Plzen – FCSB: Alibec, atuul lui Dică

Denis Alibec poate fi principala armă a echipei lui Nicolae Dică la partida de miercuri seară, cu Viktoria Plzen. Chiar dacă nu a fost în cea mai bună formă în ultima perioadă, venind după o accidentare, atacantului se pare că-i priește terenul vicecampioanei Cehiei.

Pe când era la Astra, Alibec a jucat contra Viktoriei în grupele Europa League, în sezonul trecut, iar giurgiuvenii s-au impus cu 2-1. Actualul vârf al roș-albaștrilor a înscris atunci un gol şi l-a determinat pe Horava, fundaşul advers, să împingă balonul în proprie poartă.

Atmosferă bună la antrenamentul oficial
FCSB a susținut marți seara antrenamentul oficial înaintea returului cu cehii. Cum meciul este unul extrem de important pentru viitorul echipei, jucătorii lui Nicolae Dică sunt concentrați la maximum pe joc.

Acest lucru s-a văzut și la antrenament, unde deși s-a glumit mult și jucătorii au părut relaxați, ei au arătat și multă determinare. La joc s-a băgat și antrenorul echipei, care a demonstrat că nu și-a pierdut calitățile. Deși a lipsit în meciul din etapa trecută, Denis Alibec s-a pregătit normal alături de colegii săi și cel mai probabil va fi titular.

Viktoria Plzen – FCSB: Dică, impresionat de cehi

Nicolae Dică a urmărit-o pe Viktoria Plzen în prima etapă din Cehia, atunci când adversara roș-albaștrilor s-a impus clar în fața celor de la Dukla Praga, scor 4-0. El a rămas impresionat de forța echipei lui Vrba.

„Am văzut prima etapă a celor de la Plzen. Au făcut o primă repriză foarte bună, au schimbat jucători faţă de meciul tur. Sunt conştient că ne aşteaptă un meci greu mâine seară”, susține Dică.

Totuși, tehnicianul de 37 de ani este încrezător în forțele propriilor jucători și consideră că FCSB poate obține calificare în Cehia.

„Avem cel puţin 90 de minute la dispoziţie în care putem întoarce rezultatul. Sper să jucăm cu mintea, să avem răbdare”, a spus Dică, la conferința de presă premergătoare meciului.

Pas greșit în weekend

FCSB nu a reușit să se impună în etapa din weekend, când a jucat cu Craiova. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. După joc, tehnicianul roș-albaștrilor a explicat că a sacrificat acea partidă pentru a-i avea pe cei mai buni jucători odihniți pentru confruntarea cu Viktoria Plzen.

„Aşa am gândit meciul, să-i schimb la pauză pe Teixeira şi Pintilii. Am vorbit cu ei şi le-am spus că vor juca doar 45 de minute, indiferent de scor, pentru că vreau să fie proaspeţi la Plzen”, a spus Dică după meciul cu oltenii.

Viktoria Plzen – FCSB: Absență importantă pentru Dică
Nicolae Dică nu se va putea baza la acest joc pe unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în acest debut de sezon. Este vorba despre Constantin Budescu. Acesta s-a accidentat la meciul tur și va mai lipsi de pe gazon încă aproximativ două săptămâni.

„Budescu a demonstrat că e util echipei. E jucătorul de care avem nevoie, păcat că s-a accidentat. O să ne fie foarte greu fără el”, a susținut liderul din vestiarul FCSB, Mihai Pintilii, în conferinţa de presă premergătoare partidei Plzen – FCSB.

În afara mijlocașului ofensiv, Dică va putea alinia cea mai bună formulă pe care o are la dispoziție, ținând cont de faptul că Alibec s-a antrenat normal alături de colegii săi și cel mai probabil va fi titular.

VIKTORIA PLZEN – FCSB (STEAUA) LIVE în LIGA CAMPIONILOR. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. Steaua București joacă azi pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, în deplasare la Viktoria Plzen. Meciul tur s-a încheiat nedecis, scor 2-2. Partida începe la ora 21:15 și este transmisă VIDEO LIVE pe TVR 1.

 

 

VIKTORIA PLZEN – FCSB (STEAUA) LIVE în LIGA CAMPIONILOR. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. Arbitrul spaniol Alejandro Hernandez va conduce meciul dintre formaţia cehă Viktoria Plzen şi FCSB, care se va juca miercuri, de la ora 21,15 (ora României), în Cehia, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit site-ului UEFA. 

Arbitri asistenţi vor fi Teodoro Sobrino şi José Naranjo, în timp ce arbitru de rezervă a fost delegat Ricardo De Burgos. 

Alejandro Hernandez Hernandez are 34 de ani şi e arbitru internaţional din 2014. 

Ibericul a arbitrat meciul câştigat de Steaua (actuala FCSB) cu 2-0 pe terenul echipei slovace AS Trencin, pe 14 iulie 2015, în turul al doilea preliminar al Champions League. 

VIKTORIA PLZEN – FCSB (STEAUA) LIVE în LIGA CAMPIONILOR. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. Alibec, dezamăgit

Fotbalistul formaţiei FCSB, Denis Alibec, a declarat, marţi seara, după rezultatul de egalitate, 2-2, înregistrat pe teren propriu cu Viktoria Plzen, în prima manşă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, că este dezamăgit de jocul său şi de faptul că nu a putut să îşi ajute mai mult echipa. 

„Nu am vorbit deocamdată cu antrenorul, probabil că vom discuta mâine despre meciul de azi. Sunt dezamăgit de mine, de faptul că nu am putut să îmi ajut echipa mai mult. Sper ca la următoarele meciuri să joc din ce în ce mai bine. Normal că nu ne dorim să ratăm calificarea, dar orice se poate întâmpla. Vom merge în Cehia să câştigăm şi vom vedea ce va fi”, a spus căpitanul formaţiei FCSB. 

Referitor la accidentarea lui Constantin Budescu din meciul de marţi seara, Alibec a afirmat: „Va fi o pierdere dacă nu joacă Budescu în retur. Orice jucător care nu joacă reprezintă o pierdere pentru noi. Sper totuşi să nu fie ruptură”. 

Cum a fost în tur

STEAUA – VIKTORIA PLZEN 2-2, rezultat final

Au marcat Budescu ’37 şi Teixeira ’61 pentru FCSB, respectiv Krmencik ’23 şi Kopic ’53 pentru Viktoria Plzen.

Min. 86: Trei ocazii consecutive ale Stelei, echipa lui Dică forţează victoria!

Min. 60: STEAUA – VIKTORIA PLZEN 2-2, GOOL Teixeira

Min. 53: STEAUA – VIKTORIA PLZEN 1-2

Min. 45: STEAUA – VIKTORIA PLZEN 1-1 la pauză

Min. 36: A doua lovitura libera nu mai este ratata de Budescu, 1-1

Min 29: Teixeira a primit o pasă excelentă în careu, dar șutul său de la 13 metri a fost blocat de Havel

min 23: GOL PLZEN! Krmencik marchează cu un șut din centrul careului, 0-1! 

Min. 10: Meci pe contre, nicio echipă nu riscă prea mult, iar atmosfera este cu adevărat de Liga Campionilor!

 


STEAUA: Fl. Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovici – Pintilii, J.Morais – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Gnohere, Achim, Ov. Popescu, Grecu, De Amorim, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Viktoria Plzen: Bolek – Lambersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulici, Hrosovsky – Petrzela, Kofaf, Kopici – Kremencik
Rezerve: Hruska, Mateju, Hofava, Zeman, Bakos, Ivanschitz, Reznicek
Antrenor: Pavel Vrba

STEAUA – VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO ONLINE PRO TV 2017 aici sau aiciAcoperişul Arenei Naţionale va fi tras la meciul FCSB cu Viktoria Plzen

Acoperişul Arenei Naţionale va fi acoperit la meciul echipei FCSB cu Viktoria Plzen, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, a anunţat clubul stelist pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Stadionul va fi acoperit la partida din această seară! Casele de bilete sunt deschise până la începutul meciului”, a anunţat FCSB.

Partida FCSB – Viktoria Plzen, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa astăzi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională şi va fi transmisă de Pro TV.



STEAUA – VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO ONLINE PRO TV 2017. Steaua a obţinut două victorii chinuite în debutul sezonului, dar este lider în Liga 1, profitând de faptul că rivalele la titlu – Dinamo, CFR şi Viitorul – au falsat în primele etape. Adevăratul examen pentru echipa lui Dică va fi însă în Liga Campionilor. Marţi, FCSB îşi face botezul în noul sezon al cupelor europene, cu Viktoria Plzen din Cehia. Va fi nebunie pe Arena Naţională, organizatorii fiind nevoiţi să suplimenteze numărul de bilete la avalanşa de cereri din partea fanilor roş-albaştri. Steaua este însă favorită la casele de pariuri doar la meciul de pe teren propriu, prima şansă de calificare în turul următor preliminar al Champions League fiind acordată oaspeţilor. În ceea ce priveşte câştigarea Ligii Campionilor, Steaua şi Viitorul sunt codaşele caselor de pariuri, cu o cotă de 1001 la 1! Miza financiară a dintre FCSB – Plzen este uriaşă. Dacă se califică, va avea asigurat un cec în valoare de 5.6 milioane de euro din partea UEFA, chiar şi dacă nu se va califica în grupele Ligii Campionilor. Suma poate creşte până la 14.7 milioane de euro, dacă va ajunge în grupe. La aceşti bani, se vor adăuga şi sumele provenite din market-pool, care pot trece de 2 milioane de euro în cazul în care se va obţine calificarea într-o grupă europeană.

 

UPDATE: Diseară, aproximativ 200 de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti vor fi la datorie, pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării pe Stadionul „Naţional Arena” din Bucureşti a meciului de fotbal dintre echipele F.C.S.B. şi VIKTORIA PLZEN (Cehia).

Poliţiştii vor acţiona, pentru menţinerea ordinii publice atât în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ,  asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Română vă recomandă:

  •  manifestaţi  răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
  •  respectaţi indicaţiile forţelor de ordine  şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;
  •  nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi  autovehicule;
  •  adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

Dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Antrenorul secund al echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dică, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Viktoria Plzen, adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, este o echipă agresivă, cu jucători de calitate, precizând că elevii săi trebuie să fie foarte atenți în meciul programat, marți, pe Arena Națională.

„Ne așteaptă o partidă importantă pentru club, dar și pentru mine ca antrenor. Avem o dublă foarte grea, întâlnim un adversar bun care în ultimii 5 ani a fost de două ori în grupele Champions League și de trei ori în grupele Europa League. I-am urmărit în două amicale și în trei partide de campionat. Sunt o echipă organizată foarte bine defensiv, joacă de mult timp împreună. Sunt agresivi, au jucători de calitate de la mijloc în sus care pot face diferența, mai ales pe benzi. Trebuie să fim foarte atenți”, a spus tehnicianul.

Acesta a afirmat că nu mai are semne de întrebare în ceea ce privește primul unsprezece, menționând că jucătorii săi sunt pregătiți pentru partida de marți: „Mi-aș dori să câștigăm jocul. Dacă vom reuși mâine seară să nu primim gol va fi foarte bine, însă important e să câștigăm. Sper să reușim calificarea în play-off-ul Champions League. I-am văzut pe băieți, am văzut atitudinea lor, sunt concentrați și asta mă bucură. Am încredere că mâine vom face un meci bun. Primul 11 este făcut, dar nu pot să îl divulg. Nu mai sunt semne de întrebare, sper să nu se întâmple ceva peste noapte. Dar acum pot să spun că știu primul 11”.

STEAUA VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV. Steaua va avea asigurat un cec in valoare de 5,6 milioane de euro din partea UEFA daca va trece de Viktoria Plzen si va ajunge in play-off. Suma poate creste pana la 14,7 milioane de euro, in cazul in care Steaua va ajunge in grupele Ligii Campionilor. La acesti bani, se vor adauga si sumele provenite din market-pool, care pot trece de 2 milioane de euro in cazul in care se va obtine calificarea intr-o grupa europeana, Liga Campionilor sai Liga Europa.

STEAUA VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV. In cazul in care va pierde confruntarea cu Viktoria Plzen, Steaua se va alege cu un cec in valoare de 420.000 de euro si va evolua in play-off-ul pentru calificarea in grupele Europa League. Daca va castiga play-off-ul pentru grupele Europa League, Steaua va mai pune mana pe inca 2,6 milioane de euro. Daca va pierde, Steaua va mai primi inca 245.000 de euro.

STEAUA VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV. Partida STEAUA VIKTORIA PLZEN va avea loc marti, de la ora 20:30, LIVE VIDEO STREAM ONLINE la PRO TV.

STEAUA – VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO ONLINE PRO TV 2017. Nicolae Dică a recunoscut micile greșeli din primele două partide oficiale din acest sezon, dar a precizat că acestea se vor regla pe parcurs. „E foarte greu într-o lună și jumătate să pregătești echipa în așa fel încât adversarul să nu ajungă niciodată la poarta ta. În primul meci oficial, Voluntari a avut o ocazie și a marcat, iar cu Timișoara am avut probleme doar la fazele fixe. Trebuie să avem concentrare mai mare la fazele fixe mâine pentru că Plzen pune mare accent pe acest gen de faze fiind o echipă cu talie. Noi avem mulți jucători noi, le trebuie timp să se adapteze. Într-o lună și jumătate nu poți să bați din palme și totul să fie perfect. De la mijloc în sus avem jucători care vin după accidentări, jucători noi și jucători cum este Man, care nu a jucat deloc sezonul trecut”, a explicat el.

STEAUA – VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO ONLINE PRO TV 2017. Echipa FCSB:

Echipa Stelei cu Plzen: Niță – Enache, Bălașa, Larie, Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Tănase – Alibec.

Microbiștii vor putea urmări la Televiziunea Română meciurile echipelor Viitorul, FCSB, Dinamo și Astra pentru accederea în play-off Champions League, respectiv Europa League, arată sursa citată.

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat, în ședința de luni, achiziționarea, cu titlu exclusiv pe piața media din România, a partidelor Viktoria Plzen — FCSB și Viitorul — APOEL Nicosia din turul 3 preliminar al Champions League, respectiv dubla manșă Dinamo — Athletico Bilbao și returul Astrei Giurgiu cu ucrainenii de la Oleksandria din turul 3 preliminar al Europa League.

Veste teribilă de la UEFA înainte de meciul FCSB-PLZEN, din Champions League 2017

Gigi Becali a specificat în mai multe rânduri faptul că va avea de beneficiat la tragerile la sorți după marele succes repurtat de Steaua în 1986. UEFA a decis însă ca trofeele europene câștigate să conteze doar atunci când vine vorba de factorul financiar. 

Finanțatorul roș-albaștrilor are motive să fie dezamăgit, chiar dacă schimbările o vor avantaja pe FCSB. Din 2018, UEFA va folosi două coeficiente la tragerile la sorți din Champions League și Europa League.

Bonusul pe care îl garantează câștigarea Cupei Campionilor va conta doar la coeficientul financiar, nu și la tragerea la sorți propriu-zisă, susține Gazeta. Avantajul ar fi fost unul important pentru roș-albaștri dacă ar fi contat pe toate planurile trofeul adjudecat în 1986. 

FCSB ar fi ajuns să fie cap de serie în turul trei preliminar al UCL, ceea ce i-ar fi adus șanse mari măcar de a ajunge în grupele Europa League.

UEFA a schimbat și modul în care va împărți banii. De la startul stagiunii viitoare, suma pe care o vor primi cele 32 de echipe ajunse în faza grupelor UCL va fi împărțită astfel:

– 25% pentru fiecare echipă calificată
– 30% în funcție de performanțele obținute în stagiunea respectivă
– 15% reprezentând market pool-ul
– 30% pe baza coeficientului financiar

”Vreau să-i mulțumesc lui Gabi Balint și celor care au câștigat Cupa Campionilor. Eu am primit acele circulare de la UEFA, care ne spun că de la anul se ia în calcul 30% istoria și palmaresul.

Deci, de la anul, Steaua va fi cap de serie și în play-off, va fi în urna a doua valorică, în grupe, țineți cont. În funcție de istorie se dau și banii, și aceștia vor fi considerabil mai mulți, asta înseamnă aproximativ 40 – 50 de milioane de euro”, a declarat Gigi Becali, la Fotbal Club, cu o lună în urmă.