Vila lui Dinu Patriciu, „călcată” din nou de executorii judecătoreşti

Dinu Patriciu are din nou de furcă cu executorii judecătoreşti. Aceştia au venit vineri dimineaţă la vila sa de la Siliştea Snagovului pentru a pune sechestru pe unele bunuri, în vederea recuperării unei datorii de 80.000 de euro pe care omul de afaceri o are, informează România TV

10 mai 2013, 09:38
Vila lui Dinu Patriciu, „călcată” din nou de executorii judecătoreşti

Operaţiunea de executare silită a început ca urmare a unei datorii neplătite faţă de Peter Imre, datorie pe care Dinu Patriciu nu o recunoaşte.

Aceasta este a doua descindere a portăreilor la casa lui Patriciu, după ce pe 19 aprilie acesta a refuzat să-i permită executorului accesul pe proprietatea sa.

De data aceasta, Patriciu nu se afla acasă fiind plecat în străinătate astfel încât executorul judecătoresc discută cu avocaţii despre procedura de executare silită.

În mod normal, prima etapă presupune inventarierea unor bunuri care ar putea să acopere cuantumul datoriei, apoi să se treacă la confiscarea propriu-zisă. Inventarierea este îngreunată de faptul că nu se ştie care dintre bunuri mai au documentele prin care să le fie atestată valoarea.

Pe 19 aprilie, Patriciu nu l-a lăsat pe executorul judecătoresc să pătrundă în vila sa din Siliştea Snagovului, informează România TV. Executorul judecătoresc nu a reuşit să intre pe proprietatea lui Patriciu, paznicii nepermiţându-i accesul, cu toate că acesta a prezentat documente care atestau calitatea în care era prezent acolo.

După mai multe parlamentări, executorul judecătoresc a făcut în cele din urmă cale întoarsă şi a ameninţat că va reveni cu poliţia pentru ca ordinul de executare silită să poată fi pus în practică.

De asemenea, pe 7 martie, judecătoria Sectorului 1 a admis cererea de executare silită împotriva lui Dinu Patriciu, formulată de o firmă la care este administrator chinezoaica Melanie Chen, despre care se presupune că ar fi amanta afaceristului. Solicitarea alimentează speculaţiile potrivit cărora Patriciu o foloseşte pe Melanie Chen pentru a-şi pune averea la adăpost de soţia sa, informează România TV.

Cererea de executare silită formulată de Melanie Chen în instanţă pare a fi cea mai recentă găselniţă a lui Dinu Patriciu prin care evită să-şi împartă averea cu soţia sa, Dana Patriciu.

Melanie Chen este femeia care i-a fost alături lui Dinu Patriciu, în ultimii ani. În 2010, omul de afaceri i-a predat acesteia spre administrare toate afacerile lui.

Fiica lui Dinu Patriciu, acuzată că a furat bunuri de mare valoare

Dana Patriciu a cerut în instanţă să obţină jumătate din averea omului de afaceri, deşi cei doi sunt încă soţ şi soţie. Mai mult, ea a solicitat ca Dinu Patriciu să fie supus unei expertize psihiatrice. În cazul în care expertiza ar arăta că omul de afaceri nu mai are discernământ, Dana Patriciu ar deveni tutorele legal al soţului ei şi i-ar putea administra averea.