VIN SĂRBĂTORILE. În Braşov s-a montat bradul de Crăciun. Vezi cât este de înalt şi câţi ani are giganticul brad

Un brad de Crăciun înalt de 28 de metri a fost montat miercuri, în Piața Sfatului, iar firma operatorului de iluminat public din Brașov a început ornarea acestuia, astfel ca în seara de 6 decembrie, luminile de sărbătoare și ornamentele din brad să fie aprinse.

18 nov. 2015, 16:52
VIN SĂRBĂTORILE. În Braşov s-a montat bradul de Crăciun. Vezi cât este de înalt şi câţi ani are giganticul brad

Bradul a fost introdus într-o consolă, special amenajată din beton în Piața Sfatului, fiind suportul de susținere al acestuia. De asemenea, a fost ancorat în mai multe locuri pentru a nu fi răsturnat de vânt, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.

„Bradul are 67 de ani, potrivit specialiștilor de la Facultatea de Silvicultură, și a fost adus din zona localității Vama Buzăului, unde municipalitatea deține păduri în proprietate. Distanța de aproximativ 50 de km dintre Brașov și Vama Buzăului a fost străbătută în două zile, deoarece mijlocul de transport pe care a fost așezat bradul s-a deplasat cu viteză mică pentru a nu-l deteriora. Un brad mai mic va fi împodobit și în Piața Enescu, iar străzile Republicii, Mureșenilor, George Barițiu, Nicolae Iorga, Bulevardul Eroilor, dar și clădirile din Piața Sfatului au fost deja împodobite cu diverse ornamente și beculețe”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Oferte pentru VACANŢA DE SĂRBĂTORI. Vezi cât costă să petreci REVELIONUL în Malta sau Budapesta

Bradul de Crăciun va fi împodobit cu 50 de șiruri luminoase cu leduri și flash-uri, identice cu cele care vor forrma perdeaua de lumini de pe strada Republicii, 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală, fiecare cu o lungime de 25 de metri.

De asemenea, în spirală vor mai fi montate 250 de șiruri țurțuri luminoși cu led de 0,5 metri și alte 100 de șiruri cu țurțuri de 1,5 metri. În brad vor mai fi puse steluțe, șiruri de beteală și globuri. Tot în Piața Sfatului vor fi amplasate mai multe căsuțe din lemn pentru Târgul de Crăciun, unde se vor comercializa diverse produse specifice sărbătorilor de iarnă.