VIN în control LA TINE ACASĂ! E OBLIGATORIU să plăteşti dacă ai TERMOPANE, amenzile sunt uriaşe

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 12:37 // Actualizat: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 12:13 // Sursa: romaniatv.net

Toți românii care stau la bloc trebuie să respecte această lege! Nerespectarea regulilor atrage sancțiuni grele din partea autorităților.

Foto: rtv.net

Românii care stau la bloc şi au geamuri termopan trebuie să aibă în locuinţă detectoare de gaz, reaminteşte Autoritatea de Reglementare în domeniul Energie, într-o precizare publicată pe site. În caz contrar, autorităţile pot lua decizia de debranşare de la reţea.

Iată câteva extrase din comunicatul ANRE:

“Începând cu data de 05.06.2018, obligativitatea montării detectoarelor automate de gaze naturale este prevăzută la art. 129, alin. (1) şi alin. (2) precum şi art. 144 alin. (1) din Normele tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, conform cărora:

-129 alin. (1) “Toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de: a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie;” 

-129 alin. (2) „Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.”

-144 alin. (1) “În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.””, arată ANRE.

Aşadar, este obligatorie montarea senzorului de gaze şi a electroventilului  pentru toate apartamentele care au geamuri termopan. ANRE anunţă că, dacă proprietarii nu respectă această prevedere, pot fi deconectaţi de le reţea.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centrala bloc centrala termica termopane apartament termpoane
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 ian 16:36
Răspunde | Votează email 0 email
Daniel
E obligatoriu numai pentru instalatiile de gaze montate dupa aparitia acestei hotarari. Instalatiile vechi, realizate corect conform normelor in vigoare la data montarii lor, nu necesita montarea detectoarelor de gaze.
19 ian 12:45
Răspunde | Votează email 0 email
stefi
Toti romanii care au Windiws trebuie sa plateasca...
18 ian 20:58
Răspunde | Votează email 0 email
ion
Da?si daca stau la casa nu trebuie?Aia pot sa sara in aer linistiti,fara sa fie deranjati?Legi absurde facute in lipsa de ocupatie,pe bani foarte multi...
18 ian 10:13
Răspunde | Votează email 3 email
Revoltatul
VOI,cei din capul statului,care va bese mintea numai cretinitati,dati o Hotarare sa va sinucideti in grup,in masa,pentru binele poporului,muriti odata,ne-am saturat de basinile ce le aveti in cap !!!
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H