Vin veşti excelente pentru elevi, de la Guvern. Serbările de final de an se pot organiza. Care sunt condiţiile

Serbările şcolare se pot organiza la finalul anului şcolar 2020-2021, cu respectarea măsurilor şi regulilor epidemiologice. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, Sorin Ion.

26 mai 2021, 18:00
Vin veşti excelente pentru elevi, de la Guvern. Serbările de final de an se pot organiza. Care sunt condiţiile
Sursa: Ziarul Lumina

Vin veşti excelente pentru elevi, de la Guvern. Oficialul spune că dacă se organizează serbările afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane.

Vin veşti excelente pentru elevi, de la Guvern. Serbările de final de an se pot organiza. Care sunt condiţiile

”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective.

Nu văd de ce nu le-ar face. Dacă este o școală mai mare și se depășește numărul de 500 de persoane serbările se pot organiza decalat, eventual pe cicluri școlare. Dacă limita de persoane este respectată, pot participa și părinții. E alt pas spre normalitate”, a adăugat secretarul de stat.

El a precizat că serbările respective trebuie organizate ținând cont de calendarul anului școlar: până pe 4 iunie, pentru clasa a XII-a, până pe 11 iunie pentru clasa a VIII-a și până pe 25 iunie, pentru restul claselor.”, a declarat Sorin Ion, pentru Educaţie Primitivă.

Elevii claselor a XII-a zi și claselor a XIII-a seral și frecvență redusă iau vacanţă de săptămâna viitoare. Din 14 iunie va începe prima sesiune de Bacalaureat 2021, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Prima probă scrisă la BAC 2021 va fi organizată în 28 iunie la Limba și literatura română.

Potrivit calandarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima sesiune de Bacalaureat 2021 va începe în 14 iunie cu prima orală la Limba şi Literatura Română. Din 28 iunie încep probele scrise la BAC 2021. Primele rezultate de la Bacalaureat 2021 vor fi afişate în data de 5 iulie, iar în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţii. Rezultatele finale de la Bac 2021 vor fi afişate în 9 iulie.

Copiii de la grădiniță și celelalte clase, cu excepția celor din anii terminali intră în vacanţa de vară de sâmbătă, 26 iunie 2021.

„În perioada vacanțelor, în unitățile de învățământ cu nivel preșcolar se pot organiza activități educative cu copiii, cu prezență fizică, cu avizul direcției de sănătate publică”, se arată în ordinul de ministru privind Structura anului școlar 2020 – 2021.

Citeşte şi: Procedura de depunere a dosarului pentru alocaţia de stat a copilului s-ar putea simplifica, iar elevii ar putea primi alocaţie pe toată durata studiilor