Vine iarna în România. Avertizare meteo COD GALBEN de ninsori viscolite la munte

Vine iarna. Meteorologii anunţă ninsori viscolite în următoarele ore în zonele montane din centrul ţării. De asemenea, vântul va prezenta intensificări în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50...60 km/h.

26 nov. 2021, 10:28
Vine iarna în România. Avertizare meteo COD GALBEN de ninsori viscolite la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10 – 27 noiembrie, ora 08 când sunt aşteptate intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge, informează ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Ploi şi vreme rece în următoarele zile. Lapoviţă şi ninsori în mai multe regiuni la început de decembrie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 12 – 27 noiembrie, ora 02
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m

„În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h.

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit”, a mai transmis ANM.

Prognoza meteo 26 noiembrie. Vremea se încălzeşte uşor în toată ţara. Va ninge la munte, ploi în restul ţării

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când trecător va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade.