Vine adevărata iarnă! Elena Mateescu a anunţat ger şi ninsori, inclusiv în Capitală: „Februarie este o lună autentică de iarnă”

În weekend, temperaturile nu vor depăși 8 grade Celsius în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud vremea se va menține caldă, în jurul a 12 grade Celsius.
Filip Stan
31 ian. 2025, 08:20
Vine adevărata iarnă! Elena Mateescu a anunţat ger şi ninsori, inclusiv în Capitală:
Elena Mateescu aruncă bomba despre fenomenele meteo care lovesc România!

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în perioada următoare. După mai multe zile cu temperaturi foarte ridicate, anormale pentru această perioadă a anului, vremea începe să se răcească. Încă din acest sfârșit de săptămână, temperaturile vor scădea, iar de la mijlocul săptămânii viitoare vor începe și ninsorile, mai întâi la munte, apoi în toate regiunile din țară, a anunțat directoarea Administrației Naționale de Meteorologie.

În ultimele zile, România, în special sudul și vestul țării, a experimentat temperaturi mai degrabă specifice lunilor aprilie și mai decât lunii ianuarie. Temperaturile din termometre au urcat până la 20 de grade la unele stații meteorologice, în timp ce, în dimineața de 28 ianuarie, la Oravița, s-au înregistrat 13 grade Celsius.

Dar această vreme de primăvară târzie nu va mai dura foarte mult, deoarece frigul se întoarce la nivelul întregii țări, iar temperaturile vor scădea până la valori apropiate de normalul acestei perioade. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat cât timp ne vom mai putea bucura de vremea bună și când ar urma să ningă.

Mai întâi va ninge la munte, apoi în centrul și în nordul țării, ca spre jumătatea săptămânii să ningă și în est, în sud-estul țării și în Capitală. Vor fi însă ninsori slabe.
EXCLUSIV. Elena Mateescu anunţă vreme neobişnuită pentru ianuarie-februarie: „Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de când există măsurători!”
În mod tradițional, luna februarie este o lună autentică de iarnă. Posibilitatea ca săptămâna viitoare să ne apropiem și să avem precipitații sub formă de zăpadă este destul de mare, mai ales de marți, 4 februarie, cel puțin în zona montană, dar și în zonele nordice, centrale, estice și sud-estice ale țării. Există probabilitatea să ningă, însă nu în cantități însemnate. Pe măsură ce ne apropiem de acest interval, vom reveni cu date noi“, a spus Elena Mateescu.

Răcirea va fi resimțită la nivelul întregii țări, însă în sud temperaturile ridicate vor mai persista până la începutul săptămânii viitoare.

Deja vorbim de o răcire, astfel încât să ne apropiem de normalul termic al perioadei, răcire care se va resimți din prima zi a lunii februarie, mai ales în jumătatea nordică a țării, unde maximele, sâmbătă, se vor situa între -2 și 6-7 grade Celsius. În sud vor mai fi posibile valori de 10-14 grade Celsius. La fel și duminică, când, la nivelul întregii țări, vom consemna valori de la -5 grade în nord până la 10-11 grade Celsius în sudul și sud-estul țării.

Răcirea va fi mai semnificativă începând de marți, 4 februarie, când maximele la nivelul întregii țări se vor situa frecvent între -5 și 5-6 grade Celsius“, a precizat, la DC News, Elena Mateescu, directorul general al ANM

ANM-Prognoza-4-saptamani-250131071726

Ninge și în martie în București. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza

„Diferențele de temperatură sunt semnificative de la 20 de grade Celsius ne apropiem de normalul termic al unei luni februarie, de 4-5 grade la nivelul maximelor”, a spus Elena Mateescu.

Directoarea ANM a precizat că luna ianuarie 2025 a devenit cea de-a treia lună cea mai călduroasă de când se fac măsurători, după anii 2023 și 2007.

„Deja devine o tradiție să înregistrăm recorduri din punct de vedere termic”, a spus Elena Mateescu.

De asemenea, directoarea ANM a mai atras atenția că ianuarie a înregistrat un deficit de precipitații și ne putem aștepta ca la primăvară să avem, din nou, regiuni afectate de secetă.

ANM anunţă cum va fi vremea în următoarea lună. Deficit de precipitaţii şi temperaturi neobişnuit de ridicate

Următoarele patru săptămâni vor fi caracterizate de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, însoţite de un deficit semnificativ de precipitaţii în majoritatea regiunilor ţării, conform estimărilor meteorologice.

Cum va fi vremea în următoarea lună. Deficit de precipitaţii şi temperaturi neobişnuit de ridicate

Săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile.

Săptămâna 3 – 10 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice şi nordvestice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 10 – 17 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toată ţara.

Săptămâna 17 – 24 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
George Simion, acuzat de încălcarea legii! BEC cere retragerea scrisorilor trimise alegătorilor
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Dezinformare de proporții în România. Pericol de blackout
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
O tânără, în vârstă de 18 ani, din Dolj, a dispărut fără urmă în drumul către liceu. Poliția a cerut sprijinul populației
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXA care se majorează în România. Ordin de joi, 1 Mai. Se vor plăti câte 110 lei lunar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Economia s-a prăbușit! Trump e furios
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri