Vine barza la Phenian? O fotografie oficială sugerează că soţia lui Kim Jong-Un ar fi însărcinată

Imagini preluate de la televiziunea nord-coreeană o înfăţişează pe soţia liderului de la Phenian cu burta mai mare, putând o rochie destul de largă. Aceste imagini au stârnit speculaţii potrivit cărora familia prezidenţială ar urma să facă în curând fericitul anunţ că se va mări cu un nou membru.

17 dec. 2012, 13:56
Vine barza la Phenian? O fotografie oficială sugerează că soţia lui Kim Jong-Un ar fi însărcinată

Imaginile au apărut în presă, înfăţisând-o pe Ri Sol-Ju, soţia lui Kim Jong-Un cu ceea ce pare a fi o sarcină destul de avansată. Ri a apărut alături de soţul ei şi de celalate oficialităţi ale statului cu ocazia ceremoniei de comemorare a unui an de la moartea lui Kim Jong-Il, tatăl actualului preşedinte nord-coreean, scrie The Telegraph.

Un eventual anunţ privind naşterea, în curând, a unui nou membru al dinastiei comuniste este aşteptat cu sufletul la gură.

Dar secretomania specifică regimului nord-coreean a dat naştere la speculaţii cu diferite ocazii. De pildă, vârsta exactă a actualului lider de la Phenian nu este cunoscută. Despre căsătoria lui Kim Jong-Un cu Ri nu s-a aflat decât anul acesta, în iulie, după ce ea începuse să apară din ce în ce mai des în delegaţiile oficiale sau cu prilejul unor evenimente culturale, ca „femeia misterioasă din spatele lui”.

De asemenea, din octombrie, după ce Ri nu a mai apărut în public timp de 50 de zile, s-a speculat fie că rămăsese însărcinată, fie că ar fi fost pedepsită pentru că purta haine şi accesorii scumpe, de la firme din Occident. Se lansase şi zvonul că ea ar fi schimbat insigna patriotică, obligatorie pentru fiecare nord-coreean, cu vreo bijuterie, ofensând astfel regimul condus de soţul ei, relatează The Telegraph.

La sfârşitul lunii noiembrie, o sursă din guvernul sud-coreean citată de publicaţia Chosun Ibo afirma că „faţa lui Ri este tot mai rotundă”, iar burta ei, „din ce în ce mai vizibilă”. Se crede că Ri ar fi în a patra lună de sarcină, iar dacă viitorul copil va fi băiat, atunci va fi pregătit să moştenească dinastia comunistă nord-coreeană fondată de Kim Ir-Sen, la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, copilul urmând să fie în acest caz cel de-al treilea moştenitor.