Vine MARELE CUTREMUR? Ce spun specialiştii

Publicat: Luni, 25 Mai 2015 11:50 // Actualizat: Luni, 25 Mai 2015 11:50 // Sursa: romaniatv.net

Pentru că oamenilor au nevoie de o Apocalipsă din când în când, iată că iar au apărut niște zvonuri pe această temă. Se pare că există teama că alinierea planetelor de la data de 28 mai va provoca un cutremur cu magnitudinea de 9,8 grade în California.

Există chiar și un video care explică felul în care se va petrece cutremurul, în detaliu. Vestea bună e că toate aceste zvonuri au fost demontate. Vestea proastă e că au fost suficient de răspândite încât să creeze spaimă.

Nu există o modalitate prin care alinierea planetelor poate provoca un cutremur pe Pământ. Gravitația maximă obținută din combinarea tuturor planetelor este mult mai mică decât influența gravitațională a Lunii asupra Terrei, iar aceasta oricum are o influență foarte slabă asupra cutremurelor.

Pentru că în acest caz un număr poate fi destul de relevant, forța gravitațională pe care Luna o are asupra Terrei este de 50 de ori mai puternică decât a tuturor planetelor din sistemul solar, combinate. Să ne amintim și că Luna orbitează în jurul Pământului, ceea ce o aduce mai aproape la fiecare două săptămâni. Schimbarea gravitației în aceste momente este în continuare mai mare decât a tuturor planetelor combinate, dar tot nu avem parte de cutremure catastrofale de două ori pe lună, notează NewScientist.

Vezi video pe playtech.ro

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur cutremur asia cutremur mare cutremur România
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 20:41
...oamenilor au nevoie de o Apocalipsă din când în când, iată că iar au apărut niște zvonuri pe această temă. Citește mai departe…

...
25 mai 16:18
...are asupra Terrei este de 50 de ori mai puternică decât a tuturor planetelor din sistemul solar,… Citeste mai departe pe RomaniaTv.net ...
25 mai 14:02
...rel="nofollow" target="_blank"> playtech.ro loading… Citeste mai departe pe Romaniatv.net
Promovare Oferte 0721568905 Va oferim spatiu...
25 mai 12:07
Votează email 0 email
...când în când, iată că iar au apărut niște zvonuri pe această temă. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H