Vinerea Mare zi libera de la stat! O nouă minivacanţă în 2018

Vinerea Mare Zi libera. In categoria Zile libere 2018 mai intra o zi importanta – Vinerea Mare. Conform unei propuneri legislative care a trecut miercuri, 21 februarie, de Senat, Vinerea Mare va deveni sarbatoare legala si nu va fi zi lucratoare.

22 feb. 2018, 16:04
Vinerea Mare zi libera de la stat! O nouă minivacanţă în 2018

Vinerea Mare Zi libera. Propurea vine in completarea articolului 139 din Legea 53/2003 din Codul Muncii, depusa la Senat. „Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. In Romania, Codul Muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sarbatoare legala. Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arata in expunerea de motive a propunerii.

Propunerea legislativa a fost adoptata astazi de Senat, urmand sa fie votata si in Camera Deputatilor. Actul normativ va intra si in dezbaterea Camerei Deputatilor, ca for decizional. Daca decizia Senatului primeste votul pozitiv al deputatilor, numarul sărbatorilor legale va ajunge la 15.

Verifica aici care sunt zilele libere din 2018.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.