Vinerea NEAGRĂ. Românii au fost eliminaţi în bloc de la Australian Open

Monica Niculescu (la simplu), Horia Tecău şi Raluca Olaru (la dublu), toţi ce trei români care au evoluat vineri, la Melbourne, la Australian Open, primul turneu de de tenis de Mare Şlem al anului, au pierdut meciurile susţinute.

17 ian. 2014, 06:46
Vinerea NEAGRĂ. Românii au fost eliminaţi în bloc de la Australian Open

Monica Niculescu a fost învinsă în turul al treilea al probei feminine de simplu de rusoaica Ekaterina Makarova (N. 22), cu 6-4, 6-4.

Niculescu (26 ani, 64 WTA) şi-a asigurat 75.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA. Rusoaica Makarova conduce acum cu 3-1 în meciurile directe cu Niculescu, pe care a mai învins-o în 2004 în semifinalele turneului ITF de la Tg. Mureş (6-3, 6-1) şi anul trecut în sferturi la Washington (Monica a abandonat în primul set, la 1-0 pentru Makarova). Niculescu a obţinut singurul succes în 2008, în calificări la Roma (3-6, 6-2, 6-3). Monica va continua la dublu, alături de Klara Zakopalova (Cehia).

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, favoriţii nr. 10 ai probei masculine de dublu, au fost învinşi în turul al doilea cu 6-4, 6-4 de cuplul Yuki Bhambri (India)/Michael Venus (Noua Zeelandă). Tecău va juca şi la dublu mixt, alături de Sania Mirza (India).

La dublu feminin, în turul secund, Raluca Olaru şi Varvara Lepchenko (SUA) au fost întrecute cu 6-4, 7-6 (4) de perechea Hao-Ching Chan (Taiwan)/Liezel Huber (SUA/N. 13).

În competiţia de la Antipozi, singura reprezentată a României pe tabloul de simplu a rămas Simona Halep, care va juca sâmbătă dimineaţa împotriva jucătoarei Zarina Diyas, din Kazahstan, locul 152 în lume. partida contează pentru turul trei al Australian Open, învingătoarea urmând să se califice în optimi.

Citeşte şi Simona Halep, revenire spectaculoasă la Australian Open