Violenţe în SUA: Poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra manifestanţilor din Charlotte. Stare de urgenţă şi circulaţie interzisă

Poliția din Charlotte (statul american Carolina de Nord) a recurs joi seara la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții care au defilat pentru a treia noapte consecutiv, sub privirile Gărzii naționale, blocând o autostradă importantă. Autorităţile locale au dispus interdicţia de circulaţie şi au declarat stare de urgenţă.

23 sept. 2016, 05:18
Violenţe în SUA: Poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra manifestanţilor din Charlotte. Stare de urgenţă şi circulaţie interzisă

Manifestanții s-au dispersat după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene și ceea ce părea a fi gloanțe de cauciuc, potrivit corespondentului agenției franceze de presă în teren.

Mai multe sute de manifestanți blocaseră anterior una dintre benzile de circulație ale autostrăzii 277, în apropiere de Bank of America Stadium. Unii se culcaseră pe pământ, în timp ce șoferi panicați își întorceau mașinile și porneau în contrasens.

În centrul orașului atmosfera era mai calmă. Sute de manifestanți s-au îndreptat spre comisariatul de poliție, agitând pancarte care proclamau „Încetați să ne ucideți!” și „Rezistența este frumoasă!

Autoritățile muncipale din Charlotte anunțaseră anterior instituirea unei interdicții de circulație între miezul nopții și ora locală 06:00, ca urmare a stării de urgență impuse în acest oraș după revoltele declanșate după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de un polițist, dar manifestanții au rămas în stradă în pofida restricțiilor de circulație decretate. Mai multe sute de manifestanți au rămas în continuare pe străzile din centrul orașului Charlotte, sub supravegherea militarilor Gărzii naționale.

Citeşte şi Violenţe în Carolina de Nord după ce un poliţist a împuşcat un suspect de culoare. S-a decretat stare de urgenţă VIDEO

Manifestanții, care au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv, protestează împotriva uciderii lui Keith Lamont Scott, un negru de 43 de ani, care a fost împușcat de poliție — potrivit familiei sale — în urma unei erori flagrante marți seara în parcarea unui imobil.

Guvernatorul statului Carolina de Nord, Pat McCrory, a decretat stare de urgență la Charlotte și mai multe sute de militare ai Gărzii naționale și polițiști au fost desfășurați pentru a întări poliția locală.