Violențe în Turcia. Extremiștii LGBT s-au bătut la marșul „curcubeu” din Istanbul (VIDEO)

Violențe în Turcia. Propaganda LGBT a provocat noi tensiuni. Activiștii s-au încăierat cu forțele de ordine.

27 iun. 2022, 09:45
Violențe în Turcia. Extremiștii LGBT s-au bătut la marșul „curcubeu” din Istanbul (VIDEO)

Paradele LGBT Pride au devenit un lucru obișnuit în Occident și în America, însă nu și în statele care din punct de vedere ideologic se poziționează la polul conservator. În Turcia de exemplu, unde marea majoritate a populației este musulmană, un eveniment „curcubeu” s-a desfășurat la Istanbul.

Din partea propagandiștilor LGBT au existat multiple provocări, iar forțele de ordine au intervenit ferm. Inclusiv jurnaliști au fost implicați în altercație, la evenimentul care a avut mii de participanți, informează presa internațională.

Pe internet au apărut videoclipuri cu provocările aripei extremiste a LGBT-iștilor.

Înainte de începerea mitingului, polițiștii au efectuat o primă descidere în forță, în mai multe localuri din zona centrală, respectiv în cartierul Cihangir, aproape de piața Taksim.

Ar fi fost arestate mai multe persoane înainte de începerea evenimentului, în total 200, susțin organizatorii marșului LGBT.

An de an, activiții LGBT organizează manifestații publice în Turcia, deși guvernatorul Istanbulului interzice astfel de evenimente.

Extremiștii LGBT, apărați de un comisar european al Bruxellesului

 

Timp de o oră au defilat susținătorii ideologiei LGBT pe străzile Istanbulului, sub privirile cetățenilor uimiți, aflați la ferestrele clădirilor.

„Curcubeul nu este o crimă. Discriminarea e o crimă”, au scandat LGBT-iștii.

Birocrații de la Bruxelles, susținători ai ideologiei LGBT, au protestat față de intervenția trupelor din statul condus de către Recep Erdogan.

„Drepturile umane ale persoanelor LGBT în Turcia trebuie să fie protejate”, a declarat Dunja Mijatovic, comisar european pentru drepturile omului.

Oficialul de la Comisie a solicitat „să se pună capăt stigmatizării” persoanelor LGBT.