Violenţele din Ucraina s-au soldat cu cel puţin 24 de morţi în 24 de ore VIDEO

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, unde rebelii proruși au lansat o 'nouă ofensivă majoră', potrivit Kievului, în apropiere de localitatea Mariinka, situată la aproximativ 20 de km de Donețk, fief al separatiștilor proruși, conform unui bilanț al autorităților ucrainene și separatiste dat publicității joi, citat de AFP.

04 iun. 2015, 08:57
Violenţele din Ucraina s-au soldat cu cel puţin 24 de morţi în 24 de ore VIDEO

După cum a declarat un reprezentant al autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk, Eduard Bassurin, citat de agenția oficială de presă a separatiștilor DAN, 14 rebeli și cinci civili și-au pierdut viața în urma intensificării ostilităților. La rândul său, Iuri Biriukov, un consilier apropiat președintelui ucrainean Petro Poroșenko, a indicat într-o postare pe pagina sa de Facebook că un număr de cinci soldați ucraineni au fost uciși.

Separatiștii, despre care Kievul spune că au încercat să avanseze miercuri la Mariinka, localitate aflată sub controlul trupelor ucrainene, au atribuit intensificarea luptelor părții ucrainene, pe care o acuză de ‘diversiune’ înaintea unei ofensive majore la Lugansk.

Citeşte şi Rebelii din Ucraina atacă trupele guvernamentale cu artilerie grea. Cel puţin cinci morţi

Acestea sunt cele mai importante confruntări de când rebelii au preluat controlul asupra nodului feroviar strategic de la Debalțevo, la jumătatea distanței dintre bastioanele separatiste Donețk și Lugansk, la scurt timp după intrarea în vigoare a încetării focului la 15 februarie.