Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii

Violeta Alexandru a anunţat că în curând Parlamentul urmează să adopte proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic.

17 sept. 2021, 11:39
Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii

Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari. Este vorba despre adoptarea proiectului prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic.

Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari

Fostul ministru al Muncii a anunţat că în curând pensionarii care primesc pensia pe card nu vor mai trebui să stea acasă pentru a aştepta poştaşul cu talonul de pensie, acesta putând fi emis în format electronic.

Citeşte şi Pensii 2021. Veşti bune, au crescut pensiile, anunţ oficial de la INS

„Am trecut și de Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Îmi e drag să văd lucrurile mișcându-se. Mai este puțin și se adoptă în Parlament proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic. Nu mai trebuie să le facă poștașul program de stat în casă pentru primirea talonului. Mai puțini bani publici în contractul dintre Ministerul Muncii/prin Casa Națională de Pensii Publice și Poșta Română. Se pot face alte lucruri cu acești bani mai ales că sunt pensionari care știu să folosească tehnologia. Uite așa, cu pași mici, schimbăm lucrurile. Marile reforme înseamnă lucruri concrete pentru oameni.

Astăzi am primit Raport de adoptare la Comisia de muncă (comisia sesizată în fond). Urmează votul final în plenul Camerei Deputaților.
L-am susținut în comisiile prin care a trecut.

PSD l-ar fi amânat. Inventase tot felul de motive, gen că în proiect ar fi bine să se introducă și alte obiective de digitalizare. Urma să stăm pe loc până rezolvam toate problemele de digitalizare ale României prin acest proiect care, de fapt, țintește rezolvarea unei probleme ce poate fi rezolvată simplu și eficient. Ei nu sunt în stare să își facă propriile proiecte dar le-ar bloca pe ale altora. Ce ușor e de dat din gură. Mai greu e cu munca efectivă. Treaba lor, noi ne vedem de lucruri concrete pentru oameni”, a anunţat fostul ministru al Muncii pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Recalculare pensii. Ce li s-a întâmplat românilor cu pensii mici

Taloanele de pensie vor putea fi transmise în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cererea pensionarilor care primesc pensia în cont curent sau cont de card, prevede un proiect depus miercuri la Parlament de 22 de deputaţi liberali.

„Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau în cont de card. Transmiterea documentului de informare cu privire la sumele plătite se va face începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis în format electronic produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard. Documentul de informare cu privire la sumele plătite, în format electronic, este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile ţi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic”, stabileşte propunerea legislativă.

Conform proiectului, documentul de informare cu privire la sumele plătite, în format electronic, va conţine cel puţin un element de identificare unică.

Legea intră în vigoare în 90 de zile de la data publicării în monitorul Oficial.


loading...
Partenerii noștri