Violeta Alexandru: Lupt să nu mai fie coadă. În septembrie vom ieşi cu un nou pachet de simplificare în administraţie

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat vineri că se luptă ca oamenii să nu mai fie nevoiți să stea la coadă, precizând că urmează ca la începutul lunii septembrie să fie prezentat un nou pachet de simplificare în administrație.

19 aug. 2016, 16:52
Violeta Alexandru: Lupt să nu mai fie coadă. În septembrie vom ieşi cu un nou pachet de simplificare în administraţie

„Obiectivul meu nu este să mă pozez la coadă și să arăt cât de populară sunt eu. Obiectivul meu este să lupt să nu mai fie coadă. Dar atât cât va mai fi și dacă este cazul să iau loc alături de altcineva, voi lua loc, pentru că rămân un cetățean și nu am venit în această echipă guvernamentală nici eu, nici alți colegi pentru niciun alt motiv decât să încercăm să demonstrăm că se poate, se poate dacă ești capabil să lucrezi, dacă nu uiți de unde ai plecat, dacă ești în primul rând cetățean și nu îți faci o proiecție de carieră care să te facă să-ți aranjezi mișcările în funcție de cum ar putea să te avantajeze mai bine. Dacă nu ai această presiune și o faci realmente pentru că vrei să lași ceva pentru tine și pentru copilul tău, care trăiește în această țară, (…) nu îți pui aceste probleme să sari peste rând”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, este în pregătire un nou pachet de simplificare în administrație.

„La începutul lunii septembrie urmează să ieșim cu un nou pachet de simplificare. Sunt colegii mei din ministere pe finalul sintetizării propriilor observații vizavi de ce se poate face în plus. (…) Cea mai mare muncă (…) în acest moment este la colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, (…) pentru că tot acolo sunt cele mai mari lucruri așteptate, promise, și încercăm (…) nu populist, ci de o manieră realistă să luăm niște decizii în continuare”, a explicat Violeta Alexandru.

Întrebată dacă simplificarea birocrației va duce la reducerea personalului bugetar, Violeta Alexandru a răspuns că „trebuie să ducă implicit la acest lucru”.

„Domnul vicepremier Dîncu este foarte atent la acest subiect și (…) aduce o contribuție vizavi de cum anume ar trebui să se întâmple în perioada următoare o reorganizare în interiorul administrației, dar pe măsură ce vedem funcționale aceste mecanisme (…). Nu de dragul de a raporta reduceri de număr să atacăm exact acolo unde e cea mai mare nevoie și în alte zone să nu se întâmple”, a arătat ea.

Citeşte şi Cozi interminabile pentru schimbarea paşapoartelor. Unii dintre ei stau de două zile la coadă VIDEO