Violeta Alexandru, despre munca de acasă: Noi toţi îi plătim pe cei care deja stau acasă cu copiii. Dacă nu muncim, nu avem bani

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a atras din nou atenţia asupra faptului că firmele şi instituţiile publice trebuie să-şi continue activitatea acolo unde se poate pentru că altfel angajaţii rămân fără bani.

17 mart. 2020, 12:35

Ministrul Muncii a făcut noi precizări legate de munca la domiciliu. „Dacă putem să continuăm activitatea, de la serviciu (instituţie publică, firmă), în condiţii de igienă/compatibile cu cerinţele de izolare socială sau de acasă, e bine să facem acest lucru. Nu muncim, nici noi nici cei din jurul nostru, nu avem de unde să generăm venituri.   De aceea spun că prima noastră preocupare trebuie să fie să ne continuăm activitatea. Pe moment poate că nu ne dăm seama dar prelungirea unei situaţii de ne-muncă înseamnă mai puţine resurse, pentru fiecare dintre noi. Nu vor exista venituri, dacă nu muncim; nu avem resurse.  

Inclusiv noua lege dată de parlament privind acordarea zilelor libere pentru 1 părinte care să îngrijească copilul la domiciliu vorbeşte despre acordatea zilelor libere plătite de stat (tot din banii noştri) DUPĂ epuizarea posibilităţii de a lucra la domiciliu. Acolo unde se poate, desigur. Ruperea legăturii cu mediul de lucru mai mult de o lună, cum este acum starea de urgenţă, face mai dificilă reintegrarea în activitate.  Da, încurajez continuarea activităţii şi vă mulţumesc anticipat pentru că sunteţi de acord”, a precizat ministrul Muncii.